Laat jongens, jongens zijn

Laat jongens, jongens zijn

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
SIRE
Bureau
Grey Amsterdam
Jaar
2017
Paginanummer
286

Winnaar 2017

Doelstelling

Kennis: bewustwording creëren dat jongens beperkt worden in hun ontwikkeling Houding: men vindt het goed dat SIRE dit onderwerp aanzwengelt Gedrag: men gaat in gesprek over het belang jongens de ruimte te geven om te worden wie ze zijn

Doelgroep

Opvoedend Nederland (ouders, verzorgers, leraren, beleidsmakers en experts)

Merkomschrijving

Het is de taak van SIRE om maatschappelijke issues bespreekbaar te maken. Alle campagnes van SIRE inclusief media worden om niet aangeboden.

Concept

76% van de ouders met jongens vindt dat jongens beperkt worden in hun ontwikkeling omdat typisch jongensgedrag (fysiek/druk) niet meer wordt gewaardeerd en dat dit probleem aandacht moet krijgen. We roepen NL daarom op jongens meer ruimte te geven.

Media- en middelenstrategie

Met de vraag 'laat jij je jongen, genoeg jongen zijn?' wordt de aftrap gegeven van de campagne die ertoe leidt dat SIRE 2 weken lang het nieuws domineert. De inzet van experts zorgt voor meer nuance op het onderwerp. TVC, radio en bioscoop leveren bereik, print en digital verdieping. De door ons ontwikkelde 'onverwoestbare jeans' staat symbool en activeert de doelgroep naar de website te gaan om deze te winnen.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken