LAAT JE VERLEIDEN. PROEF JILLZ.

LAAT JE VERLEIDEN. PROEF JILLZ.

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
Heineken Nederland
Bureau
Pink and Poodle
Jaar
2009
Paginanummer
230

Nominatie 2009

Doelstelling

1) Opbouwen van nationale merkbekendheid van Jillz met een product intrinsieke campagne (Jillz is een sprankelende appelcider) waarmee tegelijkertijd emotionele betrokkenheid wordt gecreëerd. 2) Genereren van trial.

Doelgroep

Vrouwen tussen 18 & 35 jaar, die op zoek zijn naar een alternatief voor bier en wijn.

Concept

Laat je verleiden. Proef Jillz. Jillz verleidt vrouwen met aantrekkelijke mannen. Hiermee worden ze niet aangesproken op de gebruikelijke stereotyperingen (bijvoorbeeld de huisvrouw) maar op een wezelijk oergevoel. Jillz hanteert hierbij het boysband-principe: verschillende (arche)typen mannen die appeleren aan de fantasieen van vrouwen.

Media- en middelenstrategie

Gedurende de hele campagne stond het emotioneel verleiden van de vrouw centraal. Voor de merkbekendheid is er een televisiecommercial ontwikkeld om Jillz op grote schaal te introduceren. In samenwerking met Net5 heeft Jillz zich gekoppeld aan de hitserie S1ngle. Product verleidelijke printuitingen verleiden de vrouw in horeca en retail tot trial. Op grote muziekevenementen werd de commercial tot leven gebracht met aantrekkelijke barmannen die hen op een proefglaasje Jillz trakteerden. De campagne heeft geleid tot veel buzz around the brand wat zich heeft vertaald in diverse fanhyves (grootste telt ruim 4500 leden) en een grote merkbekendheid.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken