La Place

La Place

Categorie
Retail
Adverteerder
LA PLACE
Bureau
ARA
Jaar
2014
Paginanummer
362

Doelstelling

Vanaf haar start is La Place de keten waar verantwoord omgaan met voeding centraal staat. Die intenties van het merk, diepgeworteld in het DNA, werden tot heden onvoldoende herkend door de doelgroep. Een herpositionering moet La Place de positie geven van dé verantwoorde én smaakvolle restaurantketen. Tegelijkertijd is de korte termijn doelstelling: motiveer bezoekers vaker naar La Place te komen. Versterk de verbinding met de huidige doelgroep en verhoog de bezoekfrequentie.

Doelgroep

Héél Nederland met name de bestaande bezoeker. Van winkelend publiek met kinderen tot zakelijk georiënteerde gasten.

Concept

We gaan alle (echte) verhalen achter La Place vertellen. Over boeren, tuinders en vissers, de leveranciers die La Place zorgvuldig selecteert. En over de pure ingrediënten die elke ochtend dagvers worden aangeleverd bij alle restaurants. En over de bereiding van de huisgemaakte gerechten. Er zijn nieuwe kernwaarden gedefinieerd, hoofdboodschappen (100% natuurlijk, dagvers en huisgemaakt) en er komt een nieuwe, luchtige huisstijl. Tone of voice: no nonsense, toegankelijk, transparant, sympathiek.

Media- en middelenstrategie

De restaurants vormen, met 35 miljoen bezoeken, één van de belangrijkste media. We hebben de restaurants en externe locaties (North Sea Jazz, Lowlands, etc.) gerestyled. Met POS-materiaal, in allerlei vormen, op allerlei plaatsen in het restaurant vertellen we stories en roepen op tot gedrag (aanbiedingen en activatie.) Tegelijkertijd zijn alle online kanalen geherstructureerd en gerestyled zoals de nieuwe website met succesvolle online food community, gesegmenteerde nieuwsbrieven en social media waarmee we verdieping geven aan het 'verhaal van La Place'. Om de bezoekfrequentie te verhogen is La Place Extra, een Loyalty-programma, ontwikkeld met een app en een klantenkaart. Het wordt ook instore gecommuniceerd. Een uniek programma dat klanten bij ieder bezoek met verrassende Extra's beloont.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken