KPN Tablet Pilots

KPN Tablet Pilots

Categorie
Business-to-Business
Adverteerder
KPN
Bureau
Kingsday
Jaar
2012
Paginanummer
50

Doelstelling

Een interessante kwestie: In Nederland zijn al 3 miljoen tablets in omloop, maar ze worden vooral privé gebruikt. KPN verwacht echter dat de tablet in het zakelijk gebruik net zo'n belangrijke rol gaat spelen als de notebook en smart phone. Zeker als tablets via een 3G- of 4G-netwerk mobiel worden benut. Halverwege 2012 is de tijd dus rijp om de rol van expert op te eisen, zeker omdat er op dat moment online nog weinig over te vinden is. Met een content marketing aanpak grijpt KPN deze positie op een geloofwaardige manier.

Doelgroep

MKB en 'Small & Home Office' bedrijven met 1-50 medewerkers.

Concept

We hebben gekozen voor een content strategie die KPN langdurig als expert op het gebied van zakelijke tablets neerzet. Niet door dit te roepen in een reclamecampagne, maar door het te bewijzen: in de Tablet Pilots daagt KPN 25 totaal verschillende bedrijven uit om met hun medewerkers 2 maanden actief tablets te gaan gebruiken. Een compacte redactie volgt hun voortgang en ervaringen op een blog, geeft ze opdrachten en begeleidt bij problemen. Met artikelen, foto- en videoreportages publiceren we zo dagelijks geloofwaardige praktijkervaringen over dit onontgonnen gebied. Een aanpak die KPN elke dag meer autoriteit gaf.

Media- en middelenstrategie

Het hart van dit project is het Tablet Pilots blog op kpn.com; hier willen we ook lang ná de campagne zoekende ondernemers laten landen. PR, bannercampagnes en e-mail nieuwsbrieven zorgen voor een onverwacht grote stroom bezoekers, maar een speciale bijlage van nu.nl accelereerde de traffic. Op nubijlage.nl/tabletpilots publiceren we bewerkingen van de artikelen die we verspreiden via contentblokken op nu.nl en de mobiele site. Hier toont zich de echte kracht van een content-benadering: de click rates en doorleescijfers overtreffen alle commerciële doelstellingen vele malen. Een pilot die daardoor zeker naar meer smaakt.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken