KPN Mobiel Beeldbellen Iris

KPN Mobiel Beeldbellen Iris

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
KPN Mobiel
Bureau
Lowe & Draft
Jaar
2006
Paginanummer
112

Doelstelling

KPN Mobiel moet in een zeer competitieve markt krachtig neergezet worden als een fris en vernieuwend merk. Alleen zo kan KPN Mobiel de hoge verkoopdoelstellingen voor het einde van het jaar halen.

Doelgroep

Een sterke focus op de groep 2530 jaar. Nieuwsgierige early adopters, open voor nieuwe mogelijkheden.

Concept

De markt voor mobiele telefonie is erg competitief. Vrijwel iedereen communiceert over gunstige contractvoorwaarden, mooie mobiele toestellen en nieuwe toepassingen, die razendsnel gemeengoed worden. Als je je daarvan wilt onderscheiden, dan moet je echt met iets nieuws komen, met iets dat de gedachtes prikkelt. En daarover communiceren op een manier die stimuleert en uitdaagt, die uitstijgt boven een boodschap over generieke instrumentele eigenschappen. Kortom, KPN Mobiel moet naast marktconforme functionele eigenschappen veel meer nadruk leggen op de emotionele eigenschappen van mobiel bellen. Daarom komt KPN Mobiel tijdelijk met iets dat inspeelt op het feit dat ieder mens van nature nieuwsgierig is. KPN Mobiel biedt bij een mobiel abonnement met beeldbeltoestel tijdelijk een Iris aan, een unieke draadloze camera die je op afstand kan bedienen met je mobieltje. De Iris is een uitdagende gadget, die nieuwsgierige mensen de mogelijkheid biedt op plekken te kijken die anders voor ze verborgen blijven.

Media- en middelenstrategie

TV is gebruikt om maximale nieuwsgierigheid op te wekken. Het online platform is essentieel in de campagne en biedt de consument de mogelijkheid op interactieve wijze hun nieuwsgierigheid te bevredigen en kennis te maken met de mogelijkheden van de Iris camera en beeldbellen. Kijk op de speciale SAN url: http://www.entry-site.nl/san/kpniris/ De campagne werd verder ondersteund met activerende middelen zoals instore communicatie en banners.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken