Komt dat zien!

Komt dat zien!

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
Natuurmonumenten
Bureau
THEY
Jaar
2011
Paginanummer
376

Doelstelling

Natuurmonumenten heeft zich lange tijd vooral gericht op de overheid. Maar nu de overheid zich terugtrekt, is een sterke achterban voor de ledenvereniging Natuurmonumenten belangrijker dan ooit. Zij wil zich daarom weer meer op het publiek gaan richten. Het doel is tweeledig: betrokkenheid van mensen bij de bescherming van de Nederlandse natuur versterken en bekendheid van het merk vergroten.

Doelgroep

Niet alleen natuurvoorvechters die al betrokken zijn, maar vooral ook gewone mensen die van de natuur willen kunnen blijven genieten.

Concept

Alleen zeggen dat de natuur steun nodig heeft, is niet genoeg. Natuurmonumenten moet laten zien waarom de natuur het steunen waard is. Met de campagne maakt Natuurmonumenten duidelijk dat de reden dat zij de natuur wil behouden, dezelfde is als waarom mensen zo van de natuur genieten: alles komt voort uit liefde en fascinatie voor de natuur. Natuurmonumenten nodigt mensen uit zich te verwonderen over en gefascineerd te raken door de Nederlandse natuur. Zo zien mensen dat natuur niet iets is van verre continenten of exotische documentaires, maar dat juist de 'natuur dicht bij huis' bijzonder waardevol is. Bij Natuurmonumenten hebben alle mensen die fascinatie en verwondering in zich. Beheerders, boswachters en vrijwilligers zijn van nature enthousiast. In de campagne delen we hun kennis en verhalen. Want voor iedereen geldt: hoe meer je weet, hoe meer je ziet. En hoe meer je ziet, hoe meer je geniet, en hoe meer het waard is. En als je iets waardeert, wil je het graag behouden. Daarom de oproep 'Komt dat zien!'

Media- en middelenstrategie

Met tv werd bereik gecreëerd. In vier commercials vertellen boswachters over wat hen het meest fascineert in de natuur. Zo maakt Nederland kennis met uiteenlopende verwonderende natuurfenomenen. Op een speciale landingspage vinden mensen meer informatie en bonusmateriaal; dit wordt ondersteund met SEO/SEA. In bezoekerscentra wijzen kaarten, posters en steigerdoeken op de bijzondere dingen die je in natuurgebieden kunt bewonderen.

Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken