Kluwer Collegebundel

Kluwer Collegebundel

Categorie
Business-to-Business
Adverteerder
KLUWER
Bureau
VRHL
Jaar
2013
Paginanummer
68

Doelstelling

De verkoop van de Kluwer Collegebundel stimuleren en het marktleiderschap bevestigen. Kluwer wil de doelgroep betrekken bij de campagne via social media en de relatie met docenten, boekhandels en de faculteitsverenigingen versterken.

Doelgroep

Toekomstige juristen (pre-professionals): rechtenstudenten.

Concept

De Kluwer Collegebundel is de meestgebruikte wettenbundel. Het concept van deze campagne focust zich daarom op 'het gebruik'. Waarvoor gebruikt een rechtenstudent de bundel? Je gebruikt 'm omdat je een professional wilt worden, omdat je er gemakkelijk in kunt zoeken, omdat iedereen 'm gebruikt en om een fiets te winnen (handig tijdens je studie). Daarom kies je voor de meestgebruikte: de Kluwer Collegebundel.

Media- en middelenstrategie

In de strategie is het beslismoment van de (aankomende) eerstejaarsstudent zeer belangrijk, want wie voor de Kluwer Collegebundel kiest zal hier tijdens zijn studie niet van afwijken. Om de doelgroep op het juiste moment te bereiken, was de Kluwer Collegebundel fysiek aanwezig op open dagen en introducties voor rechtenstudenten. Door ambassadeurs te werven en te belonen, werden studenten in hun aankoop bevestigd. Kluwer ging (en gaat) met succes de dialoog aan via social media. De start van de verkoop werd via Facebook en de website (one page design) aangekondigd. Advertenties en POS-materiaal zoals roll-up banieren, afzetlint, vloerstickers, flyers en posters ondersteunden dit. Studenten die de Kluwer Collegebundel kochten, kregen een marker en memoblok. Tevens konden zij een VANMOOF fiets winnen via een unieke code in de wettenbundel. Die code voerden zij in op de Facebook app, waarna zij meteen te zien kregen of zij een fiets hadden gewonnen. De online campagne via e-mailings, Facebook advertising en bannering op o.a. 3FM.nl, BNN.nl en Powned.tv was succesvol: bovengemiddelde CTR en verdubbeling van likes. Resultaat: in 2013 zijn er substantieel meer Kluwer Collegebundels verkocht dan in 2012. Daarmee is een trend doorbroken in een krimpende markt.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken