Klus&Click – Maak van je telefoon je nieuwe gereedschap

Klus&Click – Maak van je telefoon je nieuwe gereedschap

Categorie
Retail
Adverteerder
GAMMA
Bureau
Isobar
Jaar
2017
Paginanummer
314

Nominatie 2017

Doelstelling

Bewijzen dat GAMMA klussen makkelijker maakt met online advies en services.

Doelgroep

Heel klussend Nederland.

Merkomschrijving

GAMMA is met 166 bouwmarkten de nummer één doe-het-zelfmarkt in Nederland. Met de recent geïntroduceerde Klus&Click propositie heeft GAMMA als omnichannel bouwmarkt de volgende stap gezet om zich te onderscheiden op het gebied van advies en service.

Concept

Van checken tot hoe laat de bouwmarkt open is, je klusresultaat delen op Facebook of last-minute klusadvies inwinnen: dat de mobiele telefoon een vaste plek heeft ingenomen tijdens het klussen is niet meer te ontkennen. Met de campagne 'Maak van je telefoon je nieuwe gereedschap' speelt GAMMA in op dit gedrag. Heel Nederland wordt opgeroepen om gebruik te maken van de online diensten, zoals klusadvies, de voorraadcheck of de live chat en zo zelf te ervaren hoe Klus&Click elke klus tot een succes kan maken. Om de campagneclaim extra kracht bij te zetten introduceert GAMMA exclusieve Klus&Click touchscreen werkhandschoenen die het nóg makkelijker maken om GAMMA te raadplegen tijdens het klussen.

Media- en middelenstrategie

Via verschillende touchpoints, zowel on- als offline, worden klussers op verschillende niveaus meegenomen in de campagne. De campagne wordt afgetrapt met een op PR ingestoken klusonderzoek getiteld 'Nederlanders klunzen met klussen'. Hierin komt duidelijk naar voren dat veel Nederlanders het leuk vinden om te klussen, maar hierbij wel erg afhankelijk zijn van hulp via onder andere de mobiele telefoon. Na deze onthulling wordt de campagne verder uitgerold: in alle 166 bouwmarkten worden bezoekers met instore communicatie opgeroepen hun telefoon een vast plekje in de gereedschapsgordel te geven. Daarnaast krijgt elke klusser op vertoon van de GAMMA Voordeelpas een set Klus&Click touchscreen werkhandschoenen gratis bij een aankoop. Online, in korte video's, laten de hoofdpersonen uit de TV commercial zien hoe de diensten van Klus&Click kunnen bijdragen aan een klus. De video's zijn gekoppeld aan de klussen en aanbiedingen die diezelfde week centraal staan in de bekende GAMMA-folder. Als extra verdieping is er een contentpartnership met Funda: in een drietal artikelen worden klustips en diensten uitgelicht om nieuwe huiseigenaren op weg te helpen.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken