KLM Werelddeal Weken

KLM Werelddeal Weken

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
KLM NEDERLAND
Bureau
Eigen Fabrikaat (DDB Groep)
Jaar
2014
Paginanummer
392

Nominatie 2014

Doelstelling

De Werelddeal Weken prijscampagne is een belangrijk instrument voor KLM om ticketsales een boost te geven en het merk in de Nederlandse markt te onderhouden.

Doelgroep

Nederlanders tussen de 25 en 55 jaar oud met (latente) vakantieplannen. Ze kennen KLM als een goede, maar niet per se als een voordelige luchtvaartmaatschappij.

Concept

Iedereen herkent dat gevoel wel als je op vakantie iets moois beleeft of voor een gunstige prijs koopt. Dat gevoel van YES, een Werelddeal! En een dergelijk geluksmomentje vier je samen, met een high five. Met dit positieve inzicht werd een campagne ontwikkeld inclusief een social activatie die het concept echt tot leven bracht. Twee interactieve installaties verbonden Amsterdam en New York letterlijk via high fives en maakten de wereld iets kleiner.

Media- en middelenstrategie

Geïntegreerde media-inzet waarbij een optimale mix is gecreëerd tussen bought, owned en earned media, van TVC tot KLM social media. Dankzij deze strategie en consistente boodschap zijn in 2014 opnieuw salesrecords gebroken en is de prijscampagne uitgegroeid tot een begrip in Nederland.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken