KLM Customer Service

KLM Customer Service

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
KLM ROYAL DUTCH AIRLINES
Bureau
DDB & Tribal Amsterdam
Jaar
2014
Paginanummer
112

Winnaar 2014

Doelstelling

Creëer awareness rondom KLM's hoogwaardige klantenservice en daarmee merkvoorkeur.

Doelgroep

We richtten ons op iedereen die min. 2x per jaar vliegt. Wonend in Nederland of een van zes andere focus-KLM-markten, met een actief sociaal leven en intensieve gebruikers van social media.

Concept

KLM heeft een bijzonder goede klantenservice en is daar met recht trots op. Er is echter een klein probleem. Je moet met KLM vliegen om te ervaren hoe prettig die service is. Dit bracht ons op een uniek idee. Onder het motto 'Happy to Help' besloten we KLM's klantenservice niet alleen aan te bieden aan de eigen passagiers, maar gedurende een week aan zo veel mogelijk hulpbehoevende reizigers in de wereld. Of die nu KLM vlogen of niet. Op Schiphol stond een Happy to Help 'control room' van waaruit we deze week opereerden - zoals altijd 24/7. Via reisgerelateerde zoekwoorden op Twitter en fysiek op vliegvelden zoals Schiphol, New York, Hong Kong en São Paulo vonden de KLM-medewerkers reizigers die behoefte hadden aan hulp. We reageerden - liefst op een creatieve manier - en lieten ze aan den lijve ervaren hoe prettig het is als KLM's klantenservice er voor je is. Daar waar mogelijk hielpen we ter plekke, maar de meeste hulp werd geboden via Twitter. Soms in een gewone tweet, soms ondersteund met creatieve content. Zowel die video's en foto's als de ervaringen van de verraste reizigers werden intensief gedeeld via social media.

Media- en middelenstrategie

We zetten vol in op een pr-waardig event dat in social media (m.n. Twitter) werd aangejaagd. We bouwden een glazen paviljoen op Schiphol met daarin grote schermen waarop iedereen kon zien hoe KLM reizigers hielp. Met echte KLM-klantenservicemedewerkers, ondersteund door mensen die in no-time foto- of videocontent konden produceren. De content die het initiatief opleverde werd direct verspreid via social media. Niet alleen door KLM, maar ook door andere internetgebruikers die het een sympathiek initiatief vonden (earned media). En uiteraard door de reizigers die werden geholpen!
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken