Klaar voor de sport – Retail

Klaar voor de sport – Retail

Categorie
Retail
Adverteerder
DECATHLON
Bureau
XXS Amsterdam
Jaar
2015
Paginanummer
354

Nominatie 2015

Doelstelling

In thuisland Frankrijk geniet de internationale sportketen Decathlon een echte heldenstatus, dankzij de onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding en onophoudelijke productinnovatie. In Nederland heeft Decathlon met slechts vier filialen echter nog nauwelijks bekendheid. Bij de opening van een nieuwe winkel in Breda was het dan ook de uitdaging om zoveel mogelijk sportharten te veroveren en zoveel mogelijk traffic naar de nieuwe winkel te genereren. Hiervoor werd een format ontwikkeld dat op alle toekomstige openingen toepasbaar is.

Doelgroep

Locale sportcommunity

Concept

Sport verbindt. Bij de opening van een winkel zoekt Decathlon daarom verbinding met de inwoners en sportcommunity uit de betreffende plaats. Door ze op alle mogelijke manieren bij de opening te betrekken en door samen te werken met lokale sporthelden. Op deze manier is Decathlon niet 'die grote internationale sportretailer die zich in Breda komt vestigen', maar wordt Decathlon echt van de stad. Die daarmee letterlijk klaar voor de sport is. Dat zeggen we niet alleen, we laten het ook zien.

Media- en middelenstrategie

De openingscampagne in Breda had een internationaal karakter, toegespitst op heel lokaal niveau. In aanloop naar de opening schitterden plaatselijk bekende sporters in de communicatie, onder andere op outdoor en social media. En er was een exclusieve presale voor lokale sportverenigingen. Op de openingsdag organiseerden we een grootse sportmiddag voor alle kinderen. En werden door heel Breda honderden sportvelden uitgezet, met Decathlon klaar-voor-de-sport-tape als communicatiedrager. Door ook op straat en in de winkel rollen tape uit te delen, kleurde heel de stad al snel Decathlon-blauw. Een wedstrijd van NAC Breda was het decor voor een winactie tijdens de rust. Het resultaat was een succesvolle streetsmart campagne waarbij we met relatief weinig middelen veel rumour around the brand wisten te genereren.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken