Kinderen in Armoede

Kinderen in Armoede

Categorie
BRANDING 360°
Adverteerder
SIRE
Bureau
Born05
Jaar
2021
Paginanummer
488

Doelstelling

1 op de 13 kinderen in ons land leeft in armoede. Dat zijn meer dan 250.000 kinderen. Zij lopen het risico sociaal uitgesloten te worden. We praten liever niet over kinderarmoede, het is een ongemakkelijke waarheid in ons welvarende land. SIRE wil dit veranderen door het collectieve bewustzijn te vergroten en het gesprek over kinderarmoede te stimuleren.

Doelgroep

Heel Nederland, van publiek tot politiek.

Merkomschrijving

SIRE zet met campagnes maatschappelijke misstanden op de kaart en wil daarmee mensen wakker schudden, aanzetten tot nadenken en in beweging krijgen.

Concept

‘1 op de 13 kinderen in ons land leeft in armoede. Laten we het dáár eens over hebben’: de eerste stap richting een oplossing begint bij het bespreekbaar maken van het probleem. Van kringgesprekken op school tot in de media en in de Tweede Kamer. SIRE wil dat kinderen en hun ouders de ruimte voelen om over hun situatie te praten, zodat hun omgeving het probleem ziet en erkent. Er is voor gekozen om de kinderen het gesprek te laten openen. Een verrassende keuze, omdat er vaak voor én over hen wordt gesproken. Door het vertelperspectief te kantelen, verrassen we het publiek en geven we het goede voorbeeld.

Media- en middelenstrategie

Het medialandschap verandert, ook voor SIRE. Daarom is ervoor gekozen om de massamediastrategie te combineren met een netwerkmediastrategie. Meer dan ooit is ingezet op samenwerking binnen het professionele werkveld (Missing Chapter Foundation van Laurentien van Oranje, SAM&, Alliantie Kinderarmoede, etc.), het aanspreken van politici rondom de verkiezingen, samenwerking met het bedrijfsleven (o.a. Lidl, ABN AMRO en PostNL) en een mediasamenwerking met Omroep MAX. PR inspanningen leverde landelijke berichtgeving op TV en radio tot items in talkshows en interviews in print en online media op. Vanwege het grote maatschappelijke belang van kinderarmoede is besloten de campagne het hele jaar 2021 te laten lopen, een primeur in de geschiedenis van SIRE.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken