Kijk Kanker de Wereld uit

Kijk Kanker de Wereld uit

Categorie
Excellent
Adverteerder
DITZO
Bureau
Van Wanten Etcetera
Jaar
2013
Paginanummer
242

Doelstelling

Vergroot de merkvoorkeur voor Ditzo om het ambitieuze businessdoel te behalen tijdens het korte en drukke overstapseizoen in de zorgverzekeringsmarkt.

Doelgroep

Alle consumenten tussen de 18 en 45 jaar die eind 2013 overwegen om te switchen van zorgverzekeraar.

Concept

Het gevecht om de switchende consument is groot. Per te winnen klant besteden de verzekeraars zelfs 571 euro. In oktober 2013 stond Ditzo in de startblokken om ook die groep switchers rechtstreeks te lijf te gaan, totdat een item in De Wereld Draait Door van prof. dr. René Bernards van het Antoni van Leeuwenhoek Ditzo wakker schudde. Want als je de zorg echt een warm hart toedraagt, kun je eigenlijk tot maar één conclusie komen: het geld dat Ditzo in reclame stopt is veel beter besteed als we het aan het baanbrekende kankeronderzoek van prof. dr. René Bernards geven. Daarom stelt Ditzo dit jaar 1 miljoen euro van haar marketingbudget ter beschikking aan de zorg en filmt samen met John de Wolf een indringende oproep voor Nederland. Om tegelijkertijd toch ook het businessdoel te halen, moeten we zorgen voor een strakke koppeling aan het merk Ditzo: voor elke view doneert Ditzo 1 euro voor kankeronderzoek, voor elke share 2 euro. Samen kijken we kanker de wereld uit.

Media- en middelenstrategie

Heel Nederland werd via pr en social media opgeroepen om de oproep van Ditzo met John de Wolf te bekijken. Bestaande klanten riepen we via e-mail op om de video te bekijken. Op Facebook, Twitter en op het campagneplatform www.kijkkankerdewerelduit.nl deelden we achtergrondinformatie over het kankeronderzoek. Binnen vier dagen werd het gestelde doel van 1 miljoen euro ruimschoots bereikt. Zonder de inzet van betaalde media. Minder klanten stromen uit en meer mensen worden klant: het ambitieuze businessdoel wordt ook overtroffen.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken