KFC SNACK BOX (RETAIL)

KFC SNACK BOX (RETAIL)

Categorie
Retail
Adverteerder
Kentucky Fried Chicken
Bureau
Euro RSCG Amsterdam
Jaar
2009
Paginanummer
520

Nominatie 2009

Doelstelling

Snel bekendheid opbouwen & store traffic genereren voor de Snack Box van KFC. Maar hoe val je op met de zoveelste valuefor-money propositie in fastfoodland?

Doelgroep

Jongvolwassenen (18-35 jr.), overwegend jonge mannen. Streetwise en digitaal zeer aangesloten.

Concept

De Snack Box van KFC.. zoveel kip en friet voor maar € 1,95? Daar zou je gemakkelijk veel meer voor kunnen vragen! En zo verschenen er illegale doorverkopers in het straatbeeld, die de Snack Box voor hogere prijzen doorverkochten. Toen dit gerucht zich via allerlei kanalen verspreidde kwam KFC met een officiële waarschuwingscampagne: ga niet in op dit aanbod, betaal nooit meer dan € 1,95 voor de Snack Box van KFC. Zo stonden de doorverkopers met lege handen, maar liepen de restaurants van KFC vol: tijdens de campagne stijgt de verkoop van de Snack Box met liefst 18%.

Media- en middelenstrategie

Het gerucht van de illegale resellers verspreidt zich razendsnel online. KFC reageert met een cross-mediale operatie die het publiek razendsnel waarschuwt met een officieel KFC-persbericht naar alle landelijke media, een waarschuwing op KFC.nl, een e-nieuwsbrief, lokaal (rond vestigingen) verspreide flyers en posters, en een advertentie in regionale kranten. Enkele dagen later gevolgd door een mededeling op landelijke tv-zenders. Tegelijkertijd doken filmpjes, foto’s en berichten op diverse fora, blogs en sites op. Op Google Maps werd gewaarschuwd voor locaties waar doorverkopers actief waren. Ook werden, door verontwaardigde consumenten, een ‘doorverkopersgespotsite’ en een “betaalnooitmeerdaneenvijfenennegentig-Hyves” opgezet.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken