KFC goes chickenless

KFC goes chickenless

Categorie
Smart Idea
Adverteerder
KFC
Bureau
Truus
Jaar
2020
Paginanummer
382

Winnaar 2020

Doelstelling

Reuring creëren rondom KFC tijdens de Nationale Week Zonder Vlees. KFC doet het onverwachte en haalt alle kip van het menu in het eerste chickenless KFC restaurant ter wereld.

Doelgroep

Fastfood gebruikers die open staan voor een vegetarisch product.

Merkomschrijving

KFC staat bekend om de famous finger lickin' good chicken. Vers en met liefde bereid door KFC koks, naar het originele recept uit 1939 van oprichter Colonel Harland Sanders.

Concept

KFC is niet de eerste die een vegetarisch product lanceert, we moeten ervoor zorgen dat we opvallen. De Nationale Week Zonder Vlees is hét moment om mee te liften op PR en daarom lanceert KFC die week het allereerste chickenless KFC restaurant ter wereld.

Media- en middelenstrategie

Primaire kanaal is PR. We gebruiken de Nationale Week Zonder Vlees als basis voor de PR strategie met als bold move het eerste chickenless KFC restaurant ter wereld. Ondersteunend zetten we nationaal actiematige media in om snel bereik op te bouwen tijdens de week. In advertenties praten we niet meer over kip. Error 404: Chicken not found. Op de radio wordt de kip even weggepiept. Nu is KFC voor iedereen toegankelijk, ook als je niet van kip houdt!
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken