KERSTBALLEN BIJ MCDONALD’S

KERSTBALLEN BIJ MCDONALD’S

Categorie
Geïntegreerde Communicatie
Adverteerder
McDonald’s
Bureau
TBWANEBOKO en Agency.com
Jaar
2008
Paginanummer
372

Doelstelling

Maak een succes van de kerstcampagne: iedereen krijgt een gratis kerstbal bij elk menu of Happy Meal. Zorg voor stijging in de menu- en Happy Meal verkopen, en accentueer de gastvrijheid en sympathie van het merk.

Doelgroep

Primair families, secundair jonge volwassenen.

Concept

McDonald’s is hèt familierestaurant van Nederland. Kerst is bij uitstek een familiemoment, en dus een moment voor een geïntegreerde campagne, voor kinderen, voor ouders en voor jonge volwassenen. In de aanloop naar kerst krijgt iedereen bij McDonald’s een gratis kerstbal met een kerstwens bij elk Voordeelmenu. En voor kinderen is er een speciale bal voor bij het Happy Meal. Leuk voor de hele familie dus.

Media- en middelenstrategie

In de campagne staan de kerstwensen op de ballen centraal. Ze komen in alle middelen terug. De campagne is ingezet op televisie en in dagbladen om zoveel mogelijk zichtbaarheid en bekendheid te genereren. De focus op families wordt gecommuniceerd, door een jongetje - met zijn familie - centraal te stellen in de boodschap als ontvanger van zowel kerstbal met wens als een speciale kinderkerstbal. Op basis van het inzicht dat mensen elkaar rond de kerst graag het beste toewensen via een gepersonaliseerde kerstkaart, is een online campagne ontwikkeld. Hierbij konden mensen elkaar digitaal hun persoonlijke kerstwensen sturen. Vanzelfsprekend zijn de restaurants met de kerstballen helemaal in de sfeer gebracht.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken