Kerst op de Taart

Kerst op de Taart

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
DR. OETKER NEDERLAND (B.V.)
Bureau
Being There
Jaar
2019
Paginanummer
184

Doelstelling

Een grote groep 'lichte' thuisbakkers ziet op tegen het zelf bakken van een taart voor de feestdagen, terwijl het wel een taartmoment is. Hoe kunnen we die doelgroep aan de bak krijgen?

Doelgroep

Vrouwen die van familiegezelligheid houden én van taart,maar onzeker kunnen zijn over hun baktalent en daardoor gemak zoeken

Merkomschrijving

Deze campagne is een samenwerking van de merken Koopmans en Dr. Oetker. Deze merken voeren samen het inspiratieplatform Bakken.nl, de afzender van de campagne

Concept

Onder het mom van: 'een nieuwe trend voor de feestdagen', lieten we met 'Kerst op de taart' zien hoe je van klassieke taarten eenvoudig kerstkunststukjes maakt. Voor verdere inspiratie, instructievideo's en voor vrolijke versierfiguurtjes werd verwezen naar Bakken.nl. Door 'Kerst op de taart' te introduceren via Bakken.nl en niet vanuit Dr. Oetker en Koopmans werd de boodschap minder 'commercieel' en hielpen we de gedachte dat het hier om de laatste kersttrend ging. Daar is deze doelgroep gevoelig voor.

Media- en middelenstrategie

Om het trendgevoel extra aan te jagen schakelden we naast tv en onlinevideo's verschillende foodbloggers in en voerden we campagne op social media.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken