Kerst is aandacht. Kerst is een kaart.

Kerst is aandacht. Kerst is een kaart.

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
POSTNL
Bureau
TBWA/Neboko
Jaar
2016
Paginanummer
118

Nominatie 2016

Doelstelling

Nederlanders massaal activeren om kerstkaarten te versturen.

Doelgroep

Vrouwen tussen 35-59 die door het jaar heen kaarten versturen. Ze zijn maatschappelijk betrokken, ambitieus en druk. Hen willen we activeren om kerstkaarten te sturen naar iemand die ze extra aandacht willen geven (vrienden/familie of onbekende eenzame oudere). Secundair: vrouwen 50+ die ieder jaar trouw kerstkaarten versturen.

Concept

We spelen in op het gevoel dat een kaart meerwaarde heeft ten opzichte van snelle, gemakkelijke digitale kerstwensen (WhatsAppje of Facebook). We confronteren onze doelgroep op een opvallende manier (met een knipoog) met de waarde van de kerstkaart en zetten hen aan tot nadenken over wie ze persoonlijke aandacht geven (Kerst is aandacht. Kerst is een kaart.). Omdat we vinden dat iedereen een kerstkaart verdient, hebben we heel Nederland voorzien van een gratis kerstkaart om zelf te versturen naar een bijzonder persoon (activatie). Dat kan een bekende zijn of een onbekende eenzame oudere die anders geen kerstkaart zou ontvangen. Daarvoor hebben we een samenwerking gezocht met het Nationaal Ouderenfonds. Met elkaar hebben we 120.000 eenzame ouderen met een kerstkaart aandacht gegeven. Dit laat zien dat onze doelgroep maatschappelijk betrokken is.

Media- en middelenstrategie

In de eerste fase laden we het thema "Kerst is aandacht. Kerst is een kaart." en wordt de activatie van de gratis kerstkaart aangekondigd in massamedia (TV, online, PR). Daarna activeren we mensen via een grootschalige HAH-actie (gratis kerstkaart) om de kaart te versturen naar een bijzonder persoon. We laden de activatie "Iedereen verdient een kerstkaart" via TV, online video, display/banners en social (gekoppeld aan personen/profielen), radio en PR. In realistische mini-documentaires (online video's) portretteren we ontvangers die verrast werden met een kerstkaart en tonen we hoeveel het voor hen betekent.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken