Keep Up With The Clicks

Keep Up With The Clicks

Categorie
Business-to-Business
Adverteerder
DHL
Bureau
180 Amsterdam
Jaar
2021
Paginanummer
88

Doelstelling

Met deze campagne willen we het brand imago van DHL versterken als dé juiste wereldwijde e-commerce partner die grote en kleine bedrijven helpt de e-commerce curve voor te blijven.

Doelgroep

Zakelijke beslissers binnen E-Commerce (B2B/B2C), van blue-chip klanten tot eenmanszaken.

Merkomschrijving

DHL kent als geen ander het één en ander van e-commerce. Sinds het begin van online winkelen werkt de logistieke partner met bedrijven van verschillende grootte wereldwijd en helpt ze groeien via een uitgebreid netwerk en de juiste oplossingen.

Concept

De eenvoud van e-commerce; één klik en uw pakket wordt de volgende dag geleverd. Maar achter de eenvoud schuilt een wereld van complexiteit. Van geavanceerde systemen, magazijncapaciteit, snelheid van uitvoering, laatste mijl reistijden, wereldwijde netwerken, website-optimalisatie, lokale taal, betaling valuta's, etc. etc. Een wereld waarin DHL excelleert. Maar hoe vertellen we dat verhaal zonder het complex te maken en nou ja, saai te klinken? Het idee; wanneer alles klikt dan vloeit het zakendoen. Centraal in de campagne is een mooi geschreven ode aan alles wat met online winkelen te maken heeft. In een vorm van een video. Waarin we ondernemers van online winkelen volgen terwijl ze er in slagen om de wereldwijde e-commerce curve voor te blijven en “Keep up with the clicks”. Dit gebeurt onder de begeleiding van een vloeiende mooie rijm en begeleid door een razendsnelle visuele orgie van wereldwijde e-commerce beelden.

Media- en middelenstrategie

De campagne loopt vanaf augustus tot en met het eerste kwartaal van 2022. In de eerste fase werd met TV, OLV & Display merkbekendheid & herkenning versterkt. Vanwege een internationaal georiënteerd publiek werd er gekozen om de film voice-over en de belofte in het Engels te houden. In september/oktober werd met ondersteunde media (OOH/buitenreclame, dagbladen en kranten) de producten en diensten die DHL biedt om zakelijk succes te behalen meer gedetailleerd gecommuniceerd. En uiteindelijk voortbouwend op de eerste twee fases komt er een ondersteunende conversie campagne gericht op B2B beslissers via sociale media en digitale displays met als doel het genereren van new business leads.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken