Kamer van Koophandel deelcampagnes dienstverlening

Kamer van Koophandel deelcampagnes dienstverlening

Categorie
Business-to-Business
Adverteerder
KAMER VAN KOOPHANDEL
Bureau
Gertjan Hafkamp, Jeroen van Zwam, Sikko Gerkema
Jaar
2015
Paginanummer
48

Winnaar 2015

Doelstelling

Het stimuleren van het gebruik van de dienstverlening van de Kamer van Koophandel. En in het verlengde daarvan bewijsvoering leveren voor de merkbelofte: Kamer van Koophandel. Bron voor ondernemen

Doelgroep

De KvK is er voor alle ondernemers van Nederland. Per dienstverleningsaanbod kan de doelgroep variëren. Zoals starters voor de Starterdag. Of ondernemers die internationaal zaken willen doen, zich willen oriënteren op innovatie, ondernemers met een financieringsbehoefte of zzp'ers.

Concept

Centraal staan steeds ondernemers die een specifieke informatiebehoefte hebben. Ze willen iets (zeker) weten. In visuele media op de achtergrond altijd de beeldbepalende infographic stijl die aansluit bij datgene wat de KvK biedt aan informatie. Alle deelcampagnes zijn familie en tellen bij elkaar op tot een herkenbaar beeld van de KvK en vormen het bewijs voor de merkbelofte: Bron voor ondernemen. Waarbij keer op keer bij iedere campagne blijkt uit Ipsos/Synnovate evaluatieonderzoek dat het KvK imago een sterke positieve impuls krijgt bij ondernemers die met de campagne zijn bereikt.

Media- en middelenstrategie

Iedere deelcampagne bestaat uit een mix van radio, edm's, displaybannering, posters voor in de KvK vestigingen, flyers voor in de kantoren en in direct mail en de inzet van social media. Daar waar relevant bij brede doelgroepen (bijvoorbeeld bij de KvK app, startersdag en de dag van de zzp'er) aangevuld met outdoor. Bij events wordt het campagnebeeld ook doorgevoerd in de aankleding van de beursstands.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken