Jumbo. Supporter van Superfans.

Jumbo. Supporter van Superfans.

Categorie
Retail
Adverteerder
JUMBO SUPERMARKTEN
Bureau
Alfred International B.V.
Jaar
2021
Paginanummer
336

Winnaar 2021

Doelstelling

EK’s en WK’s zijn altijd belangrijke aanleidingen voor supermarkten om campagne te voeren. En na zeven jaar wachten, inclusief een sport-arm (en helaas corona-rijk) 2020 wil Jumbo in 2021 maximaal profiteren van deze commercieel aantrekkelijke periode. Dus: hoe brengen we deze sportzomer heel Nederland in beweging en wordt Jumbo top-of-mind, te midden van het mediageweld van heel veel merken?

Doelgroep

Alle Oranjefans van Nederland

Merkomschrijving

Jumbo is een optimistisch, gezellig merk dat staat voor ‘leuk boodschappen doen’. Dat positieve, opgewekte zit niet alleen in wat we doen (denk maar eens aan de Kletskassa), maar ook in ons aanstekelijk enthousiasme en onze manier van communiceren, ‘de leukste boodschap’ (denk aan de campagne met de bekende familie, de populairste reclamesoap van Nederland).

Concept

Waar andere merken de sport sponsoren, werpt Jumbo zich op als supporter van de fans. Want de allerbeste fans ter wereld snakken na zeven jaar zonder EK of WK én een lockdown naar deze sportzomer. En die fans kunnen wel wat support gebruiken. Met Snollebollekes als de aanvoerder, een speciale versie van het ultieme juichlied ‘Links Rechts’ als wapen én de Juichcape als heldentenue worden de Superfans in beweging gebracht. We zorgen dat iedereen in beweging komt: de Jumbo reclamefamilie, de winkels, de aanbiedingen, klanten, influencers, het RTL-logo en iedereen thuis. Want: “Niemand die kan juichen zoals da wij da doen!”

Media- en middelenstrategie

Ook onze middelenkeuze is gebaseerd op aanstekelijk enthousiasme. TV zorgt ervoor dat de sfeer, Snollebollekes met de juichcape en Links Rechts zich als een oorwurm in de Nederlandse hoofden vestigt. Met diezelfde assets is Jumbo ook in onlinevideo, social en op radio direct herkenbaar als hét merk van de Oranjefans. Vervolgens creëren we het gevoel dat echt heel Nederland in beweging komt via partnerships met media (RTL/Ad Alliance, AD, Qmusic) en meerdere influencers. En de stroom van ‘van links naar rechts’-gaande superfans die vervolgens op gang komt, vergroten we uit in een speciale versie van de TV-commercial, op abri’s en in social. Vervolgens benadrukt PR nog eens hoe groot de beweging geworden is.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken