Joyriders gezocht

Joyriders gezocht

Categorie
Durables
Adverteerder
BMW Nederland
Bureau
UbachsWisbrun/JWT
Jaar
2010
Paginanummer
200

Winnaar 2010

Doelstelling

Laat een grote groep prospects kennismaken met de unieke rijeigenschappen van een BMW. Zet BMW hierdoor neer als een bereikbaar en toegankelijk merk voor een breder publiek. Uit onderzoek blijkt steevast dat prospects na een rit met een BMW 'verkocht' zijn.

Doelgroep

Prospects die in het verleden een BMW hebben overwogen, maar niet tot koop zijn overgegaan.

Concept

'Joy-riden' betekent letterlijk plezier beleven in andermans auto. BMW (kern-merkwaarde is 'joy' oftewel plezier) biedt op grote schaal de mogelijkheid om een proefrit in een BMW te maken van maar liefst drie dagen. Proefrijders hebben zo de tijd om het plezier van het rijden in een BMW te ervaren in hun dagelijkse leven of tijdens bijzondere trips. Verder kunnen zij de rijeigenschappen van een BMW gratis testen in het test- en trainingscentrum in Lelystad. Deze campagne is de succesvolste activatiecampagne van BMW Nederland ooit, met meer dan 15.000 inschrijvingen en meer dan 3900 gemaakte proefritten (de doelstelling was 1600 proefritten).

Media- en middelenstrategie

Geïntegreerde campagne met massamediale aanjager, online actieplatform en 1-op-1-communicatie in leadbehandeling. Belangrijke succesfactor voor de campagne is het interne lead-dashboard, een online platform met hierin alle informatie over de inschrijving en de opvolging van de leads.De campagne is opgebouwd uit de volgende componenten:Interne communicatie: dealertraining;Creëren awareness en traffic: tv, outdoor, bannering, social media, SEM en huis-aan-huiskrant;Informatie en inschrijving: actiesite;Leadbehandeling: mail, nabellen door callcenter en dealers;Informatie tijdens proefrit: goodiebag met speciale reisgids, rijtraining in Lelystad, contact tijdens proefritperiode via sms en mail;Na afloop proefrit: kopje koffie met dealer en offerte met speciaal actieaanbod
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken