Jongetje

Jongetje

Categorie
Excellent
Adverteerder
VOLKSWAGEN
Bureau
DDB & Tribal Amsterdam
Jaar
2014
Paginanummer
236

Nominatie 2014

Doelstelling

Zorg ervoor dat de keuze voor een Volkswagen emotioneel te verantwoorden blijft, door het merk verder te versterken op de waarde 'valuable'. Uiteraard met behoud van de hoge score op merksympathie en merkvertrouwen.

Doelgroep

Breed, autorijdend Nederland, lease en particulier.

Concept

Steeds meer mensen overwegen een 'minder gerenommeerd' merk te gaan rijden, omdat die bij een lage aanschafprijs toch veel extra's bieden. Maar aan extra's en accessoires raak je snel gewend. En daarna moet je auto nog jaren mee. Echte, duurzame 'value' zit 'm dan ook in het gevoel dat een auto bij je losmaakt. Dag in, dag uit. Jaar na jaar. Elke keer dat je instapt weer zo blij als een kind dat je de juiste keuze hebt gemaakt.

Media- en middelenstrategie

De mediamix was veelomvattend. De value-propositie is breed uitgezet: de primeur via social en vervolgens tv. Een mockumentary van de hand van internetfenomeen Kakhiel zorgde voor extra online viraal effect. Tegelijk met de themaboodschap werd de prijs-waardeverhouding daadwerkelijk verbeterd, door extra aantrekkelijke 'Edition modellen' aan te bieden in tag-ons, op radio, online en in store.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken