# jeugdopzoek

# jeugdopzoek

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
RANDSTAD NEDERLAND
Bureau
Publicis
Jaar
2013
Paginanummer
152

Winnaar 2013

Doelstelling

Randstad wil het groeiende probleem van de jeugdwerkloosheid onder de aandacht brengen en committeert zich daarbij om 10.000 jonge werkzoekenden aan werk te helpen.

Doelgroep

Primair: Het Nederlandse bedrijfsleven, zowel huidige klanten als prospects Secundair: algemeen publiek

Concept

De economisch moeilijke tijden treffen vooral de jeugd. Het percentage werkzoekenden is bij deze groep opgelopen tot 18%, waarmee het aantal jeugdwerklozen de 150.000 overstijgt. De overheid heeft hier gelukkig oog voor. En ook Randstad is zich, als organisatie die dagelijks mens en werk verbindt, bewust van deze problematiek. Aansluitend op het regeringsbeleid is Randstad een programma gestart, specifiek gericht op de aanpak van dit probleem. Om het programma een gezicht te geven volgen we vijf ambassadeurs in hun zoektocht naar een baan. We brengen deze ambassadeurs op een laagdrempelige manier in contact met het bedrijfsleven door, samen met andere jonge werkzoekenden, Randstad-coaches, bekende politici en de pers, letterlijk het land in te reizen met de speciale Jeugd op Zoek campagne-bus, onder het motto: Er is maar één werkgever nodig voor een goede start.

Media- en middelenstrategie

De ambassadeurs waren te volgen via social media (eigen blog en Twitter). Ook waren er online filmpjes, radiospots, posters op straat en in de vestigingen. En werd er een whitepaper gepubliceerd. Randstad-medewerkers werden vooraf geënthousiasmeerd met een o.a. een E-magazine en een kick-off meeting en op de hoogte gehouden via het intranet. Met de speciale Jeugd op Zoek campagne-bus gingen de ambassadeurs samen met andere werkzoekenden door het land. Dat het een relevant en actueel thema betrof bewijst wel de enorme hoeveelheid free publicity die het programma voor Randstad heeft opgeleverd. Op een aantal dagen werd het nieuws gedomineerd in tv-journalen, dagbladen en op online nieuwssites. Randstad werd zelfs genoemd door de premier tijdens de Algemene Beschouwingen.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken