Je zou ‘t er benauwd van krijgen…

Je zou ‘t er benauwd van krijgen…

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
Astma Fonds
Bureau
LIVING THE BRAND
Jaar
2006
Paginanummer
388

Doelstelling

Mensen die roken stevig op het hart drukken dat kinderen astma kunnen en veelal ook zullen krijgen als ze (moeten) meeroken, met alle fysieke en (psychische) gevolgen van dien voor het kind. Aandacht voor het werk van het Astma Fonds, met de nadruk rondom 31 mei, Wereld Niet Roken Dag.

Doelgroep

Rokers met enig verantwoordelijkheidsgevoel en beperkte kennis van de nadelige gevolgen van meeroken, en niet-rokers die moeten begrijpen dat ze hun kinderen uit de buurt van rokerige ruimten moeten houden.

Concept

Op een confronterende, wellicht shockerende manier aantonen waar de pijn ligt. Mensen aanspreken op hun verantwoordelijkheidsgevoel, zowel roker als niet-roker om de discussie weer een nieuwe impuls te geven en de rol van het Astma Fonds onder de aandacht te brengen. Het onschuldige jochie wiens inhaler inmiddels veranderd is in een brandende peuk moet dat realiseren.

Media- en middelenstrategie

Omdat iedereen belangeloos meewerkt, een beroep doen op diverse media; uiteindelijk resulterend in diverse plaatsingen in dag-en weekbladen, tijdschriften, banners op diverse sites.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken