JE VINDT ’T ZEKER MET DE TELEFOONGIDS

JE VINDT ’T ZEKER MET DE TELEFOONGIDS

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
DE TELEFOONGIDS
Bureau
N=5
Jaar
2005
Paginanummer
108

Doelstelling

Duidelijk maken dat De Telefoongids de meest geëigende gids is voor het fenomeen ’bekend zoeken’ (min of meer bekende bedrijven of personen vinden). Bekend zoeken vertegenwoordigt 80% van het zoekgedrag. En daarmee adverteerders overtuigen dat ze niet zonder een plaatsing in De Telefoongids kunnen. Ook duidelijk maken dat De Telefoongids multichannel is: boek, internet en telefoon.

Doelgroep

Gebruikers, die bekend zoeken. Adverteerders met focus op MKB.

Concept

Met de campagne wil De Telefoongids binnen de categorie ’gidsen’ een eigen deelcategorie ’creëren’ en claimen. Dit is de categorie van het ’bekend zoeken’. Mede omdat dit 80% van het zoekgedrag vertegenwoordigt. Door hier op in te spelen kan De Telefoongids ook meer zekerheid garanderen in het zoekproces. Je vindt altijd wat je zoekt. Dit is op eigenzinnige wijze vertaald naar een creatief concept dat zich onderscheidt door nuchterheid en herkenbaarheid.

Media- en middelenstrategie

Televisie en print om de categorie ’bekend zoeken’ op de kaart te zetten. Daarbij blijken tv-commercials een goed aanknopingspunt te zijn in een verkoopgesprek bij potentiële adverteerders. In DM is de propositie onderbouwd met cijfers waaruit blijkt dat bekend zoeken ook tot meer resultaat leidt (d.w.z. bedrijven worden sneller en vaker gevonden).
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken