Je vakantie begint hier

Je vakantie begint hier

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
ZOOVER
Bureau
FCB Amsterdam
Jaar
2015
Paginanummer
484

Doelstelling

De hoofddoelstelling is om Zoover (weer) op de kaart te zetten. Een substantiële stijging in naamsbekendheid en propositiebekendheid liggen hieraan ten grondslag. Sitetraffic is daarnaast een belangrijke doelstelling omdat hier omzet mee kan worden gerealiseerd.

Doelgroep

Primair: Persona 'Nicolette': vrouw, 25-49 jaar, 20+ uur werkzaam per week, partner van hoofdkostwinner, 1+ kind in huishouden. Secundair: Persona 'Kees': man/vrouw, 50-70 jaar, 2-persoons huishouden (empty nesters).

Concept

Naar nieuwe plekken gaan is altijd spannend, maar er is ook altijd een bepaalde onzekerheid. Zou het niet fijn zijn als je iemand kende die er al voor jou is geweest? Dat is nou precies wat je vindt op Zoover, de grootste gemeenschap van mensen die reizen zoals jij. Ze hebben de bedden al getest. Ze kennen de beste plekjes om te zonnen. Ze hebben dat perfecte lokale restaurant al gevonden. En weten welke eettent je het beste kunt vermijden. Met de duizenden onafhankelijke reviews die ze achterlaten op Zoover kan jij de perfecte vakantie ontdekken die jij verdient. Zoover, je vakantie begint hier.

Media- en middelenstrategie

De eerste media flight is als burst ingezet om de herpositionering bij een brede groep mensen te laten landen. Er is 3 weken TV ingezet met een brede zendermix voor bereikmaximalisatie. De eerste impactvolle contacten vonden plaats op TV middels spot en vervolgens is additioneel TV billboarding, radio en buitenreclame toegevoegd voor meer impact en om de doelstellingen te behalen. Ook bij radio is gekozen voor een brede zendermix om een zo hoog mogelijk bereik te realiseren, qua buitenreclame is gekozen voor een combinatie van abri's en masten voor extra impact. Online als onderstroom voor brede zichtbaarheid en site traffic. Impactvolle banners en rich media formaten, reguliere banners via RTB (kosten efficiënt) en pre-rolls. Tenslotte social media advertising (Facebook). Gesponsorde posts, kosten efficiënte traffic naar de website en een vind-ik-leuk campagne voor het uitbreiden van de fanbase.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken