‘Je eerste huis, hoe wordt het van jou?’

‘Je eerste huis, hoe wordt het van jou?’

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
ABN AMRO
Bureau
N=5
Jaar
2016
Paginanummer
138

Doelstelling

De hypotheekmarkt is in beweging. Huizenprijzen stijgen en starters op de woningmarkt krijgen te maken met aangescherpte regels m.b.t. een hypotheek. Deze campagne moet ABN AMRO neerzetten als de bank die haar deskundigheid goed en slim inzet door starters met concrete online hulpmiddelen een stap verder te brengen in het oriëntatieproces.

Doelgroep

Nederlandbreed met nadruk op starters op de woningmarkt. En dan vooral zij die tussen de 25 en 35 jaar oud zijn en ondersteuning wensen in het aankoopproces. Zij staan vaak nog aan het begin van hun financiële carrière en zijn goed voor bijna de helft van alle woningtransacties. Zij moeten veel drempels over en alles wat zij horen en lezen, wijst erop dat het steeds moeilijker en lastiger wordt om een huis te kopen.

Concept

Starters hebben veel vragen. 'Je eerste huis, hoe wordt het van jou?' is dan ook de rode draad van de campagne. We trappen af met een emotionerend verhaal over het vinden van je droomhuis. En wij geven antwoord op de 6 meest voorkomende vragen rondom het kopen van je eerste huis. Om de grootste drempel bij starters te verlagen (het benodigde eigen geld), ontwikkelden wij een pr-matige socialmedia-activatie. Hiermee boden wij starters de mogelijkheid om een gepersonaliseerde speech van de speechwriter van Martin Luther King te maken. Deze biedt handvatten om een gesprek met familie aan te gaan om op een originele hedendaagse manier de eigen inbreng te financieren.

Media- en middelenstrategie

Om met het emotionerende verhaal heel Nederland te bereiken, zetten we tv en online video in. Flinke inzet op radio zorgt voor extra contacten en traffic. Omdat de startersdoelgroep zeer online gedreven is, zetten we daarnaast zwaar in op social en online. Retargetinginzet (opgebouwd vanuit o.a. online video) zorgt ervoor dat we met alle 6 vragen de doelgroep bereiken op relevante momenten en traffic genereren. De socialactivatie werd via pr, social en online onder de aandacht gebracht. Eigen middelen zorgen voor nog specifiekere extra contacten onder klanten.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken