Jari zoekt huisgenoten

Jari zoekt huisgenoten

Categorie
BRANDING 360°
Adverteerder
ZIGGO
Bureau
Kumpany en Glasnost
Jaar
2018
Paginanummer
476

Doelstelling

Verhogen van de merkvoorkeur en positief sentiment rondom het merk Ziggo.

Doelgroep

Ajax-fans, voetbalfans, algemeen publiek.

Merkomschrijving

Ziggo staat met onderscheidend entertainment voor 'de beste content en kijkervaring'. Daarom geven ook sponsoractivaties toegang tot ultieme en spraakmakende ervaringen.

Concept

Ziggo biedt klanten ultieme en exclusieve ervaringen rondom de sponsoring van Ajax en de Ziggo Dome en gelooft in grote activaties rondom 'Moments of Truth'. De Klassieker tegen Feyenoord is zo'n moment van de waarheid. Na het succes van het eerste 'Klassiekerweekend van je leven' wist Ziggo met een originele invalshoek de actie PR-waardig te houden: Jari Litmanen zoekt huisgenoten. Opnieuw maakten Ajax-fans kans op de unieke mogelijkheid om voorafgaand aan de wedstrijd te overnachten in het Ziggo-huisje in de Johan Cruijff ArenA. Ditmaal in het bijzondere gezelschap van Ajax-legende Litmanen die terugverlangde naar Amsterdam. Samen met hem bekeken de winnaars de wedstrijd vanaf hun eigen balkon. Voor de complete ervaring werden ze gedurende het weekend aan de lopende band verrast: van o.a. een potje voetbal met Edwin van der Sar, een massage door clublegende Sjaak Swart, douchen in de Ajax-kleedkamer tot een reünie van het sterrenteam uit '95 en een Klassiekerdiner met vrienden middenin de Ziggo Dome! De activatie werd rondgemaakt door de gesigneerde inventaris van het huisje via Marktplaats te veilen ten bate van de Johan Cruyff Foundation, maatschappelijk partner van Ziggo.

Media- en middelenstrategie

De mediastrategie kenmerkt zich door slimme inzet van de eigen kanalen, Ajax-kanalen, PR en paid media. Dit heeft voor, tijdens en na de activatie gezorgd voor een zeer efficiënte campagne die niet alleen Ajax-fans aansprak, maar een zeer breed publiek bereikte. Alle content presteerde ver boven benchmark wat betreft viewrates en engagement. De kick-off met de teasende dagbladadvertentie zorgde voor veel PR en online buzz. Per fase is in de campagne voor een duidelijke focus in middelen gekozen. Door de diverse media in hun specifieke kracht te benutten, realiseerde de campagne een enorme spin-off met als resultaat een sterkere merkpositie voor Ziggo.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken