Jägermeisters NACHBAR

Jägermeisters NACHBAR

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
JÄGERMEISTER
Bureau
Dorst en Lesser
Jaar
2020
Paginanummer
426

Doelstelling

Geef Jägermeister een relevante rol in tijden dat de horeca gesloten is. Stimuleer top-of-mind awareness en verhoog de online verkoop van Jägermeister.

Doelgroep

De primaire doelgroep voor de campagne zijn mannen en vrouwen in de leeftijd van 18 t/m 29, die alcohol drinken.

Merkomschrijving

Jägermeister is het ijskoude shot dat consumenten helpt bij het beleven van 'the best nights of your life'.

Concept

NACHBAR. Het concept van NACHBAR speelt in op de situatie van 2020: nu de echte clubs en cafés gesloten zijn, brengen we de bar naar de doelgroep toe. De campagne bestaat uit een online omgeving waar jongeren samenkomen. Het is een plek voor live Jägeraoke avonden met je vrienden op afstand, een plek waar je vrienden uitdaagt voor een Pubquiz en spellen speelt om je digi-borrel naar het volgende level te tillen zoals 'fuck, marry, quarantaine' of 'stoelendans'. We inspireren met #SaveTheNight, onderdeel van nachbar, door bijzondere creatieve projecten van artiesten in het nachtleven te ondersteunen en onder de aandacht te brengen. Ook bestel je uiteraard je fles Jägermeister direct (aan de bar) in NACHBAR. Met NACHBAR brengen we de beste ingrediënten om jouw tijd thuis beter te maken. De campagne is social-first, met toevoeging van een campagnewebsite en een doorvertaling naar een offline activatie vanaf het moment dat cafés weer mondjesmaat mensen mochten ontvangen.

Media- en middelenstrategie

Jägermeister initieert NACHBAR om jongeren ook in deze tijden te faciliteren in 'their best nights of their life'. Tijdens de campagne is gebruik gemaakt van social content, (social) games, video en een sales activatie. De games zijn doorvertaald in highlights, instant experiences, video's en andere interactieve games. Op de campagnewebsite waren alle spellen te vinden, werden live karaoke avonden georganiseerd tijdens zoom-borrels en kreeg het nachtleven een podium in deze moeilijke tijd. Je bestelde in één klik een fles Jägermeister, die uiteraard gratis bij je thuisbezorgd werd. Tegen het einde van lockdown 1 mochten de cafés en clubs weer voorzichtig open; om hierop in te spelen is een offline koppeling gemaakt door tafelkaarten te plaatsen met een link naar NACHBAR inclusief een mooie shot-deal om je avond compleet te maken.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken