It’s You Time

It’s You Time

Categorie
Retail
Adverteerder
IKEA
Bureau
LEMZ
Jaar
2014
Paginanummer
356

Doelstelling

Positioneer IKEA als partner in het creëren van een beter dagelijks leven thuis. Zorg voor persoonlijke relevantie en koppel hier unieke IKEA oplossingen aan. De campagne moet resulteren in een sterker merk en meer traffic naar de winkels en website.

Doelgroep

Heel Nederland.

Concept

We leven in drukke tijden waarin het makkelijk is om jezelf voorbij te lopen. Het is belangrijk (voor lichaam, geest én omgeving) om af en toe tijd aan jezelf te besteden. Zodat je er straks weer voor iedereen kan zijn en de wereld fris tegemoet kunt treden. IKEA helpt je hierbij, want met het vernieuwde bad- en slaapkamer assortiment leg je de basis voor echte 'You Time'.

Media- en middelenstrategie

Om een breed publiek te bereiken en te inspireren ligt de focus op bereiksmedia zoals tv en outdoor en de eigen kanalen: IKEA FAMILY en IKEA.nl. Meer tactische media (radio en online advertising) brengen relevante IKEA producten onder de aandacht. Alle IKEA instore communicatie staat in het teken van It's You Time. Om It's You Time ook bij mensen thuis te activeren roepen we mensen op hun You Time moment te delen op het speciaal daarvoor ontwikkelde platform www.itsyoutime.nl. Een Pinterest activatie roept mensen via IKEA social kanalen op de ideale bad- en slaapkamer voor hun You Time moment in te richten op een Pinterest board. Het meest inspirerende board komt uiteindelijk tot leven in het IKEA woonwarenhuis in Amsterdam. Resultaat: een positief beeld van de campagne en IKEA merk, verhoogde bezoek intentie, veel gedeelde #youtime momenten in Nederland en een zeer succesvolle Pinterest activatie. Bijna 1.000 IKEA Pinterest boards worden gemaakt en ruim 20.000 beelden gerepinned, wat resulteert in 1.3 miljoen views en 2.500 (20%) meer volgers op Pinterest. De totale Pinterest activatie bereikt daarmee 6,5 miljoen mensen via de sociale platforms en blogs.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken