Invoering statiegeld op kleine plastic flesjes

Invoering statiegeld op kleine plastic flesjes

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
STATIEGELD NEDERLAND
Bureau
ZIGT
Jaar
2021
Paginanummer
305

Doelstelling

Heel Nederland bewust maken van het feit dat er statiegeld zit op kleine plastic water- en frisdrankflesjes en aansporen om in te gaan leveren.

Doelgroep

Iedereen in Nederland van 13 jaar en ouder

Merkomschrijving

Statiegeld Nederland is de uitvoeringsorganisatie voor de invoer en operationele begeleiding van het vernieuwde statiegeldsysteem.

Concept

Het campagneconcept toont lieveheersbeestjes en vlinders die met een flesje onderweg zijn naar een innamepunt. Ze roepen iedereen op hun lege flesjes in te leveren. Ook wordt duidelijk onder welke voorwaarden je geld retour krijgt. De kleine beestjes stelen de show. Samen geven ze het goede voorbeeld.

Media- en middelenstrategie

De zomermaanden gebruiken we om mensen bewust te maken van het feit dat er nu statiegeld zit op kleine PET-flesjes. • Voor een zo groot mogelijk direct effect focussen we hierbij op mensen (13+) die 'on the go' zijn en mogelijk in het bezit zijn van een flesje of op punt staan dit aan te schaffen • Voor communicatie op de verkoop- en inleverpunten maken we gebruik van partner-media. • Voor het bereiken van de doelgroep terwijl ze 'on the go' zijn, gebruiken we buitenreclame en online media.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken