INVOERING NIEUWE ZORGSTELSEL

INVOERING NIEUWE ZORGSTELSEL

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
MINISTERIE VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT (VWS)
Bureau
BVH Groep
Jaar
2005
Paginanummer
388

Doelstelling

Duidelijk maken dat er vanaf 1 januari 2006 een nieuw zorgstelsel geïntroduceerd wordt in Nederland. Campagne moet duidelijk maken dat er voor iedereen iets veranderd en moet de basis leggen voor nadere informatievoorziening en vervolgstappen.

Doelgroep

Nederland 18+

Concept

Je kunt pas een nieuw stelsel introduceren als je eerst goed afscheid hebt genomen van het oude. Dit is gedaan door te vertellen dat de meest kenmerkende vraag van het oude stelsel: “Bent u ziekenfonds of particulier?” voorgoed gaat verdwijnen en dat in plaats hiervan een nieuw stelsel komt. In alle communicatie wordt verwezen naar het internet platform alwaar alle beschikbare informatie te vinden is.

Media- en middelenstrategie

Naast deze Postbus 51 campagne (televisie en radio) zijn de volgende massamediale middelen ingezet: mailing met persoonlijke brief van minister van VWS huis-aan-huis bezorgd, serie advertorials in brede titellijst huis-aan-huis-bladen, IM’s met veelgestelde vragen, webvertising en uiteraard het internetplatform met faq-tool op de site van het ministerie van VWS.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken