Introductie 2ehands boeken.

Introductie 2ehands boeken.

Categorie
Retail
Adverteerder
bol.com
Bureau
Etcetera
Jaar
2007
Paginanummer
486

Nominatie 2007

Doelstelling

Aanbod genereren door professionele tweedehands boekenverkopers te benaderen. Vraag genereren door te zorgen voor bekendheid bij de consument.

Doelgroep

Verkopers (professioneel als consument) en kopers (consument).

Concept

Bol. com heeft met 1 miljoen nieuwe boektitels het grootste assortiment van Nederland. Om deze autoriteit uit te bouwen wil bol.com haar klanten de mogelijkheid bieden om ook tweedehands titels te kopen of te verkopen. Binnen een jaar moet bol.com de boekwinkel zijn met het grootste aanbod aan tweedehands boeken. Propositie: Je koopt en verkoopt bij bol.com net zo makkelijk een 2ehands boek als een nieuw boek. Introductie in fases: Fase 1 - genereren aanbod: voor voldoende volume wordt samenwerking met een aantal grootzakelijke aanbieders opgestart. Fase 2 - soft launch: aanbod van enkele tienduizenden 2ehands boeken. Fase 3 - genereren vraag: het aanbod van 200.000 2e hands boeken is nu groot genoeg voor het grote publiek en wordt breed naar de totale markt gecommuniceerd.

Media- en middelenstrategie

Fase 1 direct persoonlijk contact: persoonlijke benadering van grootzakelijke aanbieders. Fase 2 direct mail BtoB: benadering van kleinzakelijke aanbieders middels gepersonaliseerde DM met origineel aanbod tot samenwerking. Response: 9,3%. En de 1e persaankondiging. Fase 3 massamedia & PR: televisie wordt ingezet om bekendheid te genereren. De 2e persaankondiging; in de eerste 4 maanden al meer dan 150.000 2ehands boeken verkocht. De resultaten van de strategie zijn succesvol te noemen. Het aantal aangesloten verkopers, en het daarmee beschikbare aanbod, overtreft de verwachtingen en de doelstellingen; 105 professionele verkopers en ruim 40.000 consumentenverkopers. Bekendheid bereikt eind 2007 het niveau van 50%. Na 100 dagen al meer bekendheid dan De Slegte in 100 jaar. En eind 2007 is 1 op 10 verkochte boeken bij bol.com een 2ehands exemplaar. De televisiecommercial is bij de STER/Gouden Loeki tot beste commercial van de maand augustus gekozen.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken