ING, World here I come

ING, World here I come

Categorie
Corporate, Employer Branding & Internal Communication
Adverteerder
ING
Bureau
United State of FansTBWA
Jaar
2015
Paginanummer
78

Nominatie 2015

Doelstelling

ING Bank (internationaal) wil mensen in staat stellen om zowel prive als zakelijk steeds voorop te blijven lopen. ING vindt dat bankieren mensen en organisaties in staat moet stellen dat te doen waar zij goed in zijn, en dat zij hun eigen doelen kunnen realiseren, hoe groot of klein dan ook. ING wil dat overbrengen op Schiphol, een van de drukstbezochte luchthavens in Europa, waar dagelijks 150.000 reizigers onbekende paden inslaan en nieuwe ervaringen beginnen.. ING wil niet de zoveelste bank op een luchthaven zijn, maar op onderscheidende wijze appelleren aan het gevoel van mensen die op dat moment hun avontuur beginnen, of dat nou prive of zakelijk is.

Doelgroep

De internationale doelgroep bestaat uit zakelijke reizigers, vakantiegangers en werknemers van ING worldwide.

Concept

Een strijdkreet die zegt: “ik leef zoals ik wil leven” en “ik laat me door niemand tegenhouden”. Dat is 'World, here I come'. Door Schiphol, springplank naar de wereld, te gebruiken voor deze boodschap, gaat ING veel verder dan een gewone reclamecampagne. Op meer dan 180 luchtbruggen, en vele andere media binnen Schiphol geven zinnen als 'Madrid, here I come' en 'Mum's cooking, here I come', in combinatie met de vele interactieve elementen, elke reiziger een persoonlijk verhaal, dat gretig gedeeld wordt.

Media- en middelenstrategie

Op de hele luchthaven werken alle 'World, here I come' uitingen samen om de reiziger de touwtjes in handen te geven. Zo blijven reizigers in de Privium Lounge up-to-date met de laatste zakelijke inzichten en kan men bij een van de 50 ING tafels met stopcontacten opladen voor vertrek. Dankzij de honderden 'Cities in a click'-posters weten alle reizigers nog vóór aankomst alle leuke plekjes op hun bestemming te vinden. Een persoonlijke airbridge kan gemaakt worden met het avontuur dat op dat moment begint, en gedeeld worden in social media. Kortom: ING stelt haar doelgroep echt in staat voorop te blijven lopen door relevant te zijn en nuttige diensten te brengen op het juiste moment.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken