ING Sail Amsterdam 2015

ING Sail Amsterdam 2015

Categorie
Corporate, Employer Branding & Internal Communication
Adverteerder
ING NEDERLAND
Bureau
BrandBase
Jaar
2015
Paginanummer
80

Nominatie 2015

Doelstelling

Een van de sponsordomeinen van ING is: cultuur, een verbindend element in de maatschappij. ING vindt het belangrijk dat iedereen kan genieten van SAIL Amsterdam, het grootste nautische evenement van de wereld en is daarom al veertig jaar trotse hoofdsponsor. De doelstelling was bezoekers een onvergetelijke ervaring te bieden tijdens SAIL Amsterdam. ING profileerde zich hiermee als trotse hoofdsponsor.

Doelgroep

Het Nederlandse publiek.

Concept

In de tijd van de VOC waren er veel Nederlandse handelaren die per schip de wereld over gingen. Nederlandse historie waarop het thema van deze campagne is geïnspireerd: Zeehelden ontdekken de wereld. Centraal stond het Zeehelden Eiland waar kinderen en volwassenen tijdens SAIL oude tijden konden herleven. Nederlandse zeehelden van vroeger werden de rode draad in de campagne. Voorafgaand aan SAIL werd het Nederlandse publiek al betrokken bij de campagne. In de zeeheldenbuurten van Nederland werden mobiele billboards met portretten van diverse zeehelden neergezet. Zo stond het portret van Van Heemskerck in de Van Heemskerckstraat in Den Haag, Den Bosch, Utrecht, Amsterdam, Ede en Groningen. Als start van de campagne werd de online film verspreid, waarin drie van de zeehelden op weg zijn naar het Zeehelden Eiland in Amsterdam.

Media- en middelenstrategie

Het evenement SAIL Amsterdam duurt vijf dagen. Om ING als hoofdsponsor van SAIL te profileren, is gekozen voor de strategie waarbij de campagneperiode is opgerekt van vijf dagen naar vijf weken. De mobiele billboardexpositie in de zeeheldenbuurten en de spannende online film betrokken het publiek voorafgaand aan het evenement al bij het thema. Net als de abri's in de omgeving van Amsterdam als de lichtboxen in alle ING-winkels in Nederland. De advertentie-spread in de Telegraaf diende als plattegrond voor het ING Zeehelden Eiland, de plek waar meer dan 100.000 kinderen en volwassenen SAIL op een unieke manier hebben beleefd. Na het evenement werd de after movie online verspreid als herbeleving.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken