ING activeert Rembrandt

ING activeert Rembrandt

Categorie
BRANDING 360°
Adverteerder
ING
Bureau
J. Walter Thompson Amsterdam
Jaar
2019
Paginanummer
406

Doelstelling

Als trotse hoofdsponsor viert ING samen met het Rijksmuseum het Rembrandtjaar door op een laagdrempelige, informatieve en innovatieve manier zo veel mogelijk mensen met Rembrandt kennis te laten maken. Want kunst leert je anders kijken naar de wereld. Het verrijkt je en helpt je vooruit. En dát is wat ING belangrijk vindt.

Doelgroep

ING heeft als missie om kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk te maken. Met diverse projecten ter viering van het Rembrandtjaar wil ING heel Nederland inspireren en stimuleren om zelf aan de slag te gaan met schilderen.

Merkomschrijving

ING heeft als wereldwijde purpose 'Empowering people to stay a step ahead in life and in business'. ING wil mensen vooruit helpen en in staat stellen om hun dromen te realiseren. Hoe groot of klein deze ook zijn. Dat doet ING met producten en diensten die aansluiten bij het leven van onze klanten. Ook vanuit cultuursponsoring wordt deze purpose ingevuld door kunst en cultuur toegankelijk te maken.

Concept

2019 was het jaar waarin ING samen met het Rijksmuseum de onsterfelijkheid van Rembrandt vierde. ING was partner van de tentoonstelling 'Alle Rembrandts' in het Rijksmuseum en van het tv-programma Project Rembrandt, waarin werd gezocht naar de beste amateurkunstschilder van Nederland. Op de ING Rijksmuseumdagen kwamen maar liefst 16.000 klanten af. Verder heeft ING de Rembrandt Tutorials gelanceerd: een reeks online lessen waarin heel Nederland begeleid door de gereconstrueerde stem van Rembrandt zelf kan leren schilderen. Ook kinderen op basisscholen leren over en van Rembrandt, waar met behulp van Google Home schilderlessen door de stem van Rembrandt worden gegeven.

Media- en middelenstrategie

Om het Rembrandtjaar te vieren heeft ING verschillende projecten gedaan. Het tv-programma Project Rembrandt werd van billboarding voorzien. Voor de ING Rijksmuseumdagen werden mensen via verschillende ING-kanalen benaderd, en de Rembrandt Tutorials zijn publiek toegankelijk gemaakt via YouTube om zoveel mogelijk mensen te bereiken. De tutorials werden aangejaagd middels Spotify- en radiocommercials, social media en een groot lanceringsevenement in het Rijksmuseum. Om de lessen op basisscholen te krijgen zijn docenten via LinkedIn getarget en is de software publiek toegankelijk gemaakt op de website van ING.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken