Inflight Safety Film

Inflight Safety Film

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
KLM ROYAL DUTCH AIRLINES
Bureau
DDB & Tribal Amsterdam
Jaar
2015
Paginanummer
120

Nominatie 2015

Doelstelling

Ontwikkel een film waarmee KLM aan haar passagiers de veiligheidsinstructies aan boord kan overbrengen op zo'n manier dat deze er daadwerkelijk aandacht aan willen besteden. Ontwikkel een film die bovendien zo opvallend is, dat deze free publicity genereert en daardoor tegelijkertijd een bijdrage levert aan het uitbouwen van de merkbekendheid van KLM.

Doelgroep

We richtten ons - uiteraard - primair op KLM-passagiers. Daarnaast wilden we echter een bredere doelgroep bereiken. Consumenten die minimaal 2x per jaar een vliegreis maken, wonend in Nederland of een van negen andere KLM-focusmarkten, met een actief sociaal leven en daardoor intensieve gebruikers van social media.

Concept

Vele concurrenten van KLM hebben de laatste jaren opvallende (en heel erg dure) inflight safety video's geïntroduceerd, met als extreemste uitschieter de film van Air New Zealand: een unieke Hobbit-film. Doel was niet alleen passagiers te motiveren de veiligheidsinstructies aan boord te bekijken, maar ook rumour-around-the-brand te genereren. Door terug te grijpen naar KLM's Nederlandse roots, konden we op slimme wijze hetzelfde verwezenlijken. Elk beeldje van de KLM-film werd met de hand geschilderd op een tegeltje en gezamenlijk werden die tegeltjes door middel van stop-motiontechniek een unieke Delfts blauwe inflight safety video. Typisch KLM: heel Nederlands, persoonlijke aandacht tot in het detail. En naadloos aansluitend bij de wereldbekende Delfts blauwe huisjes als incentive voor KLM World Business Class-reizigers.

Media- en middelenstrategie

We ontwikkelden een opvallende film die aan boord van een KLM-vlucht aan de passagiers werd (en uiteraard nog steeds wordt) getoond, plus een boeiende 'making of' film, die via social media werd uitgezet. Nadat de 'making of' film binnen enkele dagen miljoenen views had verzameld is er een bescheiden 'seeding' budget ingezet om de earned media effecten te maximaliseren in de focusmarkten.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken