InControl

InControl

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
OXXIO
Bureau
XXS Amsterdam
Jaar
2014
Paginanummer
124

Doelstelling

Oxxio heeft de merkpositionering gebouwd op de drie merkwaarden Grip, Voordeel en Grensverleggend. In de nieuwe campagne wil Oxxio zich duidelijk onderscheiden van de categorie door deze waarden duidelijk te communiceren. Overigens zonder afbreuk te doen aan de salesdoelstellingen. Oxxio is hierin ruim geslaagd. Dankzij de campagne wordt Oxxio volgens imago-onderzoek gezien als 'onderscheidend' en 'uitdagend' ten opzichte van gevestigde merken. De merkwaardering is door de campagne sterk gestegen en de sales kreeg een stevige boost.

Doelgroep

Oxxio is er voor de self-directed mens. Hij maakt weloverwogen beslissingen en neemt graag het heft in eigen handen. Ook als het op de energiekosten aankomt.

Concept

In deze campagne onderscheidt Oxxio zich van de categorie door bestaande emoties rondom energie centraal te zetten. Frustratie, woede, verwarring. Emoties die vooral opspelen als je je energie niet in eigen hand hebt. Die je bijvoorbeeld voelt wanneer je een onverwachts hoge eindafrekening krijgt. Of als je ontdekt dat je verbruik veel hoger ligt dan je dacht. En Oxxio is grensverleggend door die emoties niet te ontkennen of zachter te maken: Oxxio bevestigt die emotie! Alleen denken consumenten vaak dat ze er niets aan kunnen doen. Maar Oxxio challenget die gedachte: bij Oxxio heb je je energie in eigen hand. Letterlijk, want via de Oxxio App krijg je op een tablet of smartphone inzicht in en grip op je energieverbruik.

Media- en middelenstrategie

Om in korte tijd, en budgetefficiënt, duidelijk te maken dat je energie in eigen hand hebben een belangrijk verschil maakt voor je energierekening, is gekozen voor massamedia (TV en radio) als centrale drager. Om de herkenning van de uitingen te vergroten is een eigen tune ontwikkeld. Uiteraard zijn diverse kanalen zoals PR, online en social activatie ingezet om de centrale belofte 'Je energie in eigen hand' verder uit te bouwen.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken