In-Traffic Reply

In-Traffic Reply

Categorie
Durables
Adverteerder
SAMSUNG ELECTRONICS BENELUX
Bureau
Cheil Amsterdam
Jaar
2017
Paginanummer
207

Nominatie 2017

Doelstelling

50% van alle verkeersongelukken wordt veroorzaakt door weggebruikers die zijn afgeleid door hun smartphone. Samsung wil verantwoordelijkheid nemen en een positieve oplossing bieden voor dit probleem.

Doelgroep

Android-gebruikers die tegen beter weten in hun smartphone in het verkeer gebruiken.

Merkomschrijving

Samsung is een van de grootste smartphonemerken in Nederland. Haar doel is om met technologie de levens van mensen te verbeteren.

Concept

Weggebruikers weten dat appen in het verkeer gevaarlijk is, maar ze doen het toch. Het grootste probleem is de reageerdruk. 39% van de smartphonegebruikers voelt druk om inkomende berichten direct te beantwoorden. Veel campagnes proberen smartphonegebruik in het verkeer te verbieden. In-Traffic Reply verbiedt niks, maar biedt een positief alternatief door de reageerdruk weg te nemen. De app beantwoordt onderweg automatisch alle inkomende social messages door vrienden op een luchtige manier te vertellen dat je nu even niet zelf antwoordt.

Media- en middelenstrategie

In-Traffic Reply werd middels een persbericht gelanceerd. De app wordt ondersteund door Veilig Verkeer Nederland, Samsung-owned-media en online bannering.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken