In 1 stap uw CO2-uitstoot verminderen met Eneco HollandseWind® of -Zon

In 1 stap uw CO2-uitstoot verminderen met Eneco HollandseWind® of -Zon

Categorie
Business-to-Business
Adverteerder
ENECO ZAKELIJK
Bureau
wijZE activeert verandering
Jaar
2021
Paginanummer
92

Doelstelling

Versterk de merkbekendheid van Eneco in de zakelijke markt en maak de energietransitie toegankelijker. Verduurzamen is eenvoudiger dan gedacht. Door te kiezen voor Eneco HollandseWind® of -Zon verminderen bedrijven in 1 stap hun CO2-uitstoot. Juist bij de zakelijke markt valt veel te winnen vanwege het hoge verbruik en relatief grote aandeel grijze stroom.

Doelgroep

Alle grote bedrijven en organisaties in Nederland die willen verduurzamen, maar momenteel nog grijze stroom inkopen.

Merkomschrijving

Klimaatneutraal in 2035, daar gaan we voor. Eneco heeft een belangrijke voortrekkersrol in de energietransitie. Om deze ambitie samen met zakelijke klanten te realiseren, nemen we barrières weg en bieden we duurzame energieoplossingen.

Concept

De energietransitie is voor veel bedrijven onzeker, omvangrijk en onafwendbaar. Waar te beginnen? In de campagne tonen we dat verduurzamen niet ingewikkeld hoeft te zijn. CO2-uitstoot verminderen kan al in 1 stap: door te kiezen voor Eneco HollandseWind® of -Zon. We zoomen in op de voordelen: direct CO2 verlagen, beter imago en betaalbaar*. Twee bestaande klanten lichten we uit, zij zetten letterlijk één stap. In een verdiepend interview motiveren zij hun keus voor groene stroom. Zo creëren we inspiratie en spelen we in op herkenning en geloofwaardigheid. De campagne presenteren we binnen de kenmerkende Eneco-branding.
Uit onderzoek van Blauw research blijkt dat imago een belangrijke drijfveer is voor duurzame keuzes. Laten zien dat je als bedrijf duurzame stappen zet, kan middels het bijgeleverde ‘Groen Geregeld’-communicatiepakket. Met communicatiemiddelen voor op kantoor, de website en social media tonen klanten dat ze actief bijdragen aan de verduurzaming van Nederland. Zo raakt de campagne: touch, tell, sell én care.
* de campagne liep voordat de energieprijzen significant stegen.

Media- en middelenstrategie

Vanaf september tot het einde van het jaar is traditiegetrouw het moment voor bedrijven om hun energiecontract te heroverwegen. Om impact en relevantie zo groot mogelijk te maken, kiezen we voor: online video bannering, advertising in FD, een radiospot en directe klantcontactkanalen.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken