iKi bier merkenbouw en horeca-introductie

iKi bier merkenbouw en horeca-introductie

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
iKi beer B.V.
Bureau
PPGHJWT Artists
Jaar
2006
Paginanummer
244

Nominatie 2006

Doelstelling

Positioneer iKi bier op een (kosten)effectieve en doeltreffende manier bij trendsettend Nederland als het bier van deze tijd met Japanse invloeden.

Doelgroep

Trendgevoelige volwassenen die zich willen onderscheiden door te kiezen voor een ander bier.

Concept

De strategie is tweeledig. Eerst is er gebouwd aan de merkbeleving door het ontwikkelen van drie iconen die in advertising, posters, cards, etc. gecommuniceerd worden. Deze iconen symboliseren de kwaliteit en het mystieke oosterse karakter van iKi. Vervolgens is in en rond de Asian restaurants en clubs waar iKi bier geschonken wordt op een breed vlak gecommuniceerd op doeltreffende, inspirerende manieren. Hiervoor zijn prikkelende communicatiemiddelen ontwikkeld, zoals iKi’s Black Book, tablestands en iKi Chopstickers. Hierin worden naast de iconen, iKi en Japan met een knipoog gepresenteerd.

Media- en middelenstrategie

Er is gekozen voor aanwezigheid in kwalitatief goede Asian restaurants, clubs en strandtenten met permanente canvasprints, posters en cards. Daarnaast is er tijdens de zomermaanden rumoer gecreëerd door het organiseren van een Sumo Wrestling Competition on the Beach, vergezeld door een Sampling Team van geisha’s op het strand. Om aandacht te vragen voor iKi bier als aperitief is iKi’s Black Book ontwikkeld. Het kleinste coffee table book over iKi en Japan. Daarbij worden ook de iKi Chopsticks en Chopstickers ingezet, stickers om je chopsticks mee te ‘pimpen’, waardoor je op een natuurlijke wijze met het merk in aanraking komt en zo eerder een iKi zult bestellen.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken