IKEA NOCKEBY

IKEA NOCKEBY

Categorie
Retail
Adverteerder
IKEA
Bureau
LEMZ
Jaar
2016
Paginanummer
328

Nominatie 2016

Doelstelling

In 2013 introduceert IKEA Nederland de NOCKEBY, een kwalitatieve bank met een moderne uitstraling. Tot begin 2016 blijft het verwachte sales-succes uit, ondanks eerdere marketinginspanningen. Vooral niet-klanten blijken IKEA nog steeds niet te overwegen bij aanschaf van een nieuwe bank, omdat zij twijfelen aan de kwaliteit. Doelstelling: versterk IKEA's kwaliteitsperceptie, stimuleer niet-klanten (weer) naar IKEA te komen.

Doelgroep

Primair: niet-klanten. Secundair: bestaande klanten.

Concept

Al 37 jaar staat IKEA bekend om zijn lage prijzen. Niet-klanten zien IKEA daardoor als goedkoop en niet-kwalitatief. Doordat zij het verhaal achter IKEA niet kennen, nemen ze IKEA niet in overweging wanneer zij op zoek gaan naar een stijlvolle, kwalitatieve bank. In lijn met de 'Aandacht maakt alles mooier'-campagne vertelt productontwikkelaar Jerry Svensson het echte verhaal achter de NOCKEBY. De NOCKEBY is hét voorbeeld van IKEA's 'Democratic Design'-filosofie, waarbij IKEA continu zoekt naar de ultieme balans tussen kwaliteit, vorm, functionaliteit, duurzaamheid en betaalbaarheid. Jerry vertelt hoe hij de NOCKEBY heeft ontwikkeld op basis van het inzicht dat mensen thuis niet alleen op een bank zitten, maar er ook op werken, relaxen en slapen. Door NOCKEBY als boxspring te ontwikkelen, ontwierp Jerry een bank waarop je helemaal tot rust kunt komen. Echt een slim ontworpen kwalitatieve bank die met aandacht is gemaakt, voor een betaalbare prijs.

Media- en middelenstrategie

Om zowel het verhaal als de kwaliteit van de NOCKEBY tot zijn recht te laten komen, ligt de focus op audiovisuele media: TV, online video en bioscoop (85" versie van de TVC). We starten met een 60" TVC, om later met 35" versie op te volgen. Aanvullend kiezen we voor een non-forced inzet van online video, binnen de interesses van de doelgroep: woninginrichting, fashion en doe-het-zelven. Het succes van de campagne is wereldwijd onovertroffen binnen het IKEA concern: de kwaliteitsperceptie neemt toe met 7%, terwijl de verkoop van NOCKEBY maar liefst met 300% is gegroeid.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken