Ik heb kanker.nl

Ik heb kanker.nl

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
KANKER.NL
Bureau
DEAR
Jaar
2015
Paginanummer
312

Nominatie 2015

Doelstelling

Heel Nederland moet weten dat kanker.nl bestaat en wat je er aan hebt.

Doelgroep

Iedereen die met kanker te maken heeft, of krijgt. En dat is (helaas) uiteindelijk bijna iedereen in Nederland. Een brede doelgroep, maar wel één met een gedeelde behoefte: aan correcte informatie en, in veel gevallen, contact met lotgenoten.

Concept

Als je kanker hebt - of iemand in je omgeving heeft het - krijg je met heel veel zaken te maken. Je hebt contact met je huisarts en specialist. Je hebt medicatie. Je hebt chemotherapie of bestraling. Je hebt misschien behoefte aan contact met lotgenoten. En je hebt sowieso vragen. Wat je tot nu toe nog niet had, is één plek waar dat alles samenkomt. Waar echt álle beschikbare kennis wordt gebundeld. Die plek is kanker.nl. Hier vind je betrouwbare informatie, kun je ervaringen delen en in contact komen met anderen. Daarmee 'heb' je iets waar je wat mee kunt. Iets waardoor je er niet alleen voor staat. Naast alles wat er op je afkomt als je kanker hebt, heb je met kanker.nl dus ook iets positiefs. Die gedachte is vertaald naar een krachtig en opvallend statement: IK HEB KANKER.NL. Deze zin gaat vergezeld van intieme, indringende portretten van échte gebruikers (kankerpatiënten en hun naasten) die onthullen dat ze de site hebben ontdekt, en wat dat in de praktijk voor hen betekent. Verhalen van hoop, steun en inspiratie. Waarbij een dwarsdoorsnede van de gebruikers aan het woord komt: van een bekende Paralympische sportster tot iemands intens meelevende neefje van 13. Zo zetten we kanker.nl neer als onafhankelijk merk, gesteund door een drietal sterke organisaties: KWF, de Levenmetkanker-beweging en IKNL.

Media- en middelenstrategie

Een brede doelgroep, dus een breed ingezette campagne met een zo breed mogelijk bereik: above the line (radio, tv en outdoor) en natuurlijk online (bannering, social en mobiel). De resultaten van de campagne bevestigen ondubbelzinnig dat de relevantie van kanker.nl nog veel groter is dan vooraf gedacht.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken