I AM I

I AM I

Categorie
Durables
Adverteerder
VAN GILS PARFUMS
Bureau
This is US
Jaar
2020
Paginanummer
242

Nominatie 2020

Doelstelling

Verbreed en verjong de bestaande doelgroep van Van Gils Parfums door een nieuwerwetse introductie van de nieuwe 'I' geuren.

Doelgroep

Generaties Y & Z vormen de primaire doelgroep. Het opgroeien in een gemondialiseerde, informatiedichte wereld heeft invloed op hun waarden, ideeën én gedrag. Een groot deel van de jongere generatie is ervan overtuigd dat geslacht niet langer een persoon definieert, waardoor traditionele gender-rollen vervagen. Vooral generatie Z ziet zelfexpressie als middel om plezier te hebben met hun identiteit en individualiteit. De roep om zelfexpressie is er bij deze groep altijd en overal. Offline, maar zeker ook online via social media.

Merkomschrijving

Van Gils Parfums, het enige parfummerk van Nederlandse bodem, staat al decennia garant voor stijlvolle, karakteristieke en verleidelijke herengeuren.

Concept

Van Gils Parfums introduceert een herengeur die niet alleen 'for him' is, naast een vrouwengeur die niet alleen 'for her' is. Hiermee gaat het Nederlandse parfummerk de strijd aan met de stereotypering binnen de internationale parfumwereld.

In de 'I AM I' campagne bewijst Geraldine Kemper dat er geen zwakker geslacht bestaat. Samen met Van Gils ontkracht ze de vooroordelen op basis van geslacht en laat ze zien dat je exact diegene kan én mag zijn die je wilt zijn. Zowel de vrouwen- als mannenrol pakt ze vol overgave op: 'I TWERK. I BURP. I DO LAUNDRY, AND HER. I DRESS UP AND BREAK DOWN. I AM HIM. AND HER. I AM I.'

Media- en middelenstrategie

De middelenmix van de 'I AM I' campagne is gericht op het verhogen van de awareness én rotatie van Van Gils 'I'. Online is de campagne ingezet via Facebook, Instagram, YouTube, Google Search en het Google Display Network. Hierbij is een verdeling gemaakt tussen zogenoemde 'always-on' kanalen en campagne flights, welke ondersteund werden door samenwerkingen met nano- en micro-influencers. Offline zijn tv, print en bioscoopreclame opgevolgd met spraakmakende instore materialen.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken