Hypotheektoezegging op zak

Hypotheektoezegging op zak

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
NATIONALE-NEDERLANDEN
Bureau
JWT Amsterdam
Jaar
2013
Paginanummer
206

Nominatie 2013

Doelstelling

Nationale-Nederlanden verbreedt zich als financiële dienstverlener en biedt ook bancaire producten en diensten aan. De hypotheektoezegging staat als eerste centraal in de grote campagne. De campagne speelt in op wat mensen momenteel zouden willen, namelijk een huis kopen met de hypotheektoezegging op zak. Hiermee wordt het standaard-proces in de hypotheekmarkt uitgedaagd door het proces om te draaien. Met de hypotheektoezegging geeft Nationale-Nederlanden starters, voordat ze op zoek gaan naar hun droomhuis, inzicht in het financiële plaatje, hoeveel ze maximaal kunnen lenen én een toezegging voor een hypotheek.

Doelgroep

Mensen die aan het begin van hun koophuis-carrière staan en voor de eerste keer een huis kopen. Deze starters weten vaak niet óf ze wel een hypotheek kunnen krijgen en dat levert een hoop stress op bij het bieden op hun droomhuis.

Concept

Normaliter bekijk je eerst een huis en, als het je bevalt, regel je daarna pas de financiën. Nationale-Nederlanden draait dit om. Je kunt nu een huis gaan bekijken met de hypotheektoezegging al op zak. Als je verliefd bent op een huis, kun je ook meteen en onbezorgd 'ja' zeggen tijdens de bezichtiging. Je weet namelijk precies waar je aan toe bent.

Media- en middelenstrategie

De hypotheektoezegging van Nationale-Nederlanden werd geïntroduceerd door middel van een televisiecommercial die inspeelt op het gevoel van onbezorgdheid. Direct wordt duidelijk dat door de hypotheektoezegging niets meer in de weg staat bij het vinden van jouw droomhuis. De TVC werd ondersteund met doorvertalingen in bioscoop, outdoor, radio, banners, www.nn.nl en Facebook. Met pr en in overleg met brancheorganisaties als NVM, Vereniging Eigen Huis, De Hypotheker en verzekeringsadviseurs werden belangrijke stakeholders bereikt.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken