Hulplijn

Hulplijn

Categorie
Excellent
Adverteerder
SIRE
Bureau
JWT Amsterdam
Jaar
2013
Paginanummer
262

Doelstelling

Eén op de vier Nederlanders lijdt aan een psychische ziekte. Naast de grote ellende die deze ziekte voor de mensen zelf veroorzaakt, hebben ze vaak ook last van hun omgeving die niet weet hoe ermee om te gaan. Psychisch zieken worden vaak anders behandeld of zelfs ontlopen en komen zo in een sociaal isolement, wat ook het genezingsproces negatief beïnvloedt. Doel is om aandacht te vragen voor deze situatie.

Doelgroep

Iedereen die met psychisch zieke mensen in aanraking komt.

Concept

We draaien het om: iedereen die met psychisch zieke mensen in aanraking komt heeft in feite hulp nodig om te begrijpen dat (en hoe) je normaal moet omgaan met mensen met een psychische ziekte. Daarom komt SIRE met 'De hulplijn voor mensen zónder psychische ziekte'. De hulplijn wordt het bewustwordingsinstrument van de campagne. Psychisch gezonde mensen worden te woord gestaan en geadviseerd door mensen die zelf een psychische ziekte hebben of hebben gehad.

Media- en middelenstrategie

Als eerste: het opzetten van de hulplijn (die wegens het grote succes ook in de toekomst zal worden voortgezet). Daarnaast communicatie via pr, tv, print, radio, outdoor, banners en social media.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken