hollands nieuwe manier van…

hollands nieuwe manier van…

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
HOLLANDSNIEUWE
Bureau
XXS Amsterdam
Jaar
2017
Paginanummer
108

Nominatie 2017

Doelstelling

hollandsnieuwe begon als tweede merk van Vodafone om de onderkant van de markt af te dekken. De prijsperceptie van hollandsnieuwe is recent onder druk komen te staan en de merkvoorkeur liep achteruit. hollandsnieuwe moest in deze omstandigheden de toegevoegde waarde van het merk laten zien om de dalende trend van merkvoorkeur en sales om te zetten in een stijgende lijn.

Doelgroep

Mensen die hun telefoon als een middel zien om connectie te maken, in plaats zich in hun mobieltje te verliezen. De doelgroep van hollandsnieuwe vindt het echte leven te leuk om het voorbij te laten gaan op een second screen, en maakt dus vooral gebruik van dat schermpje om het echte leven leuker te maken.

Merkomschrijving

hollandsnieuwe is Nederlands meest nuchtere telecomprovider.

Concept

De telecommarkt zit prop en propvol. Prijsvechters aan de ene kant en het gevecht om de grootste bundel aan de andere kant. Een flinke kluif voor hollandsnieuwe. Want we hebben nou eenmaal niet enorm grote bundels. En er is altijd wel iemand die onder je prijs duikt. Daarom spelen we in op een grote maatschappelijke trend. Met het introduceren van 'hollandsnieuwe manier van' bieden we een nuchtere kijk op de almaar groter wordende telefoon-gekte. Niet door met een vingertje te wijzen, maar door enthousiast te laten zien wat ook kan. We maken op een aanstekelijke manier de parallel tussen het online leven en het echte leven. Om zo te laten zien dat als je wat meer in het echt liked, deelt of chat, dat niet alleen veel leuker is, je hebt ook nog eens meer dan genoeg aan een bundel van hollandsnieuwe. En zo maken we van onze kleine bundels, juist onze grootste kracht.

Media- en middelenstrategie

In een overdrukke telefoniemarkt waarin de ene aanbieder de ander zowel in boodschap als mediadruk overschreeuwt, moet je slim zijn om ook aanwezig te kunnen zijn. Uit de data analyse van de gebruikersgroep van hollandsnieuwe kwam een sterk profiel naar voren - een profiel waar ook een duidelijke voorkeur voor bepaalde kanalen uit naar voren kwam. Zo zorgt TV - met scherpe keuzes in zenders - voor bekendheid, voorkeur en online traffic. De doelgroep wordt online gesegmenteerd benaderd via display, pre-rolls en retargeting om optimale conversie uit de traffic te genereren.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken