Hoe word je schathemeltjerijk?

Hoe word je schathemeltjerijk?

Categorie
Excellent
Adverteerder
TRIODOS BANK
Bureau
Dawn
Jaar
2015
Paginanummer
242

Doelstelling

Triodos Bank wil mensen inspireren anders na te denken over de rol van geld, namelijk als een middel voor positieve impact: het gaat niet om hoeveel je ervan hebt, maar wat je ermee doet. Door deze opvatting uit te dragen werken we aan naams- en inhoudsbekendheid.

Doelgroep

Triodos Bank richt zich op 'cultural creatives', een groeiende groep mensen die zich niet zozeer laat vangen in socio-demografische parameters, maar elkaar vindt op grondhouding; open, progressief, kritisch, optimistisch, inhoudelijk, geïnformeerd. Een groep die zich niet makkelijk laat vangen met marketingtaal.

Concept

Schathemeltjerijk worden: het is iets waar iedereen wel eens over nadenkt. Maar hoe word je het? En wanneer ben je het? Een bank die zich dat hardop afvraagt is best prikkelend. Rijkdom gaat natuurlijk over meer dan geld of bezit. Door de vraag te laten beantwoorden door inspirerende mensen uit alle hoeken van de samenleving en de wereld krijgen we persoonlijke inzichten. Een boer uit Baambrugge heeft een ander verhaal dan een stamoudste uit Groenland. We hebben kleine documentaires gemaakt van deze mensen, en dit concept vertaald naar een campagne voor massamedia. Zo geven we het idee niet alleen actualiteit, maar ook verdieping en lengte.

Media- en middelenstrategie

De verhalen worden in verschillende vormen verspreid, variërend in mate van verdieping per doelgroep en medium. Met korte docu's online, editorial content in eigen media, snippets op social en een 'trailer' op TV en in de bioscoop. Via radio en online display voeren we een ondersteunende campagne. Alles leidt in eerste instantie naar een campagnepagina binnen de websiteomgeving van Triodos Bank, zodat we traffic genereren naar het bankkanaal. Door vervolgens steeds een andere invalshoek op rijkdom uit te diepen met editorial content, houden we het thema in 2016 levend, en genereren we ook traffic naar contentkanaal 'De Kleur Van Geld'. Naast ATL middelen is het idee vertaald naar o.a. een DM-wervingscampagne, e-zines en events.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken