Hoe SNS aan de gewone Nederlander laat zien dat het écht uitmaakt waar je bankiert

Hoe SNS aan de gewone Nederlander laat zien dat het écht uitmaakt waar je bankiert

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
SNS
Bureau
Medialab van de Persgroep
Jaar
2017
Paginanummer
176

Doelstelling

De gewone Nederlander laten zien dat het écht uitmaakt waar je bankiert, zoals dat ook bij energie en telecom het geval is. Met als doel bijdragen aan de stijging in spontane merkbekendheid en merkoverweging.

Doelgroep

De gewone Nederlander, 25-45 jaar. Een doelgroep die niet zo'n hoge pet op heeft van banken, maar geldzaken wel belangrijk vindt. Toch zijn ze voor het overstappen van bank moeilijk in beweging te krijgen: teveel gedoe en onvoldoende bewust dat het checken van je hypotheekrente of overstappen van betaalrekening je écht iets oplevert.

Merkomschrijving

SNS is een nuchtere, typisch Nederlandse consumentenbank die bankiert met de menselijke maat, die tussen de mensen staat en begrijpelijke, eenvoudige diensten biedt die concreet voordeel opleveren. Zo maakt SNS bankieren weer heel normaal.

Concept

Door de ogen van de gewone Nederlander kijkt SNS naar relevante bancaire onderwerpen en stelt deze op een entertainende manier aan de kaak. Zo wordt de doelgroep tijdens de campagne over makkelijk overstappen uitgedaagd om over te stappen van bank in een raceauto, stuntvliegtuig, speedboot en achtbaan. Tijdens de campagne 'Check of jouw hypotheekrente tussentijds omlaag kan' werden ze op straat geconfronteerd met hun dagelijkse check-gedrag. Op Prinsjesdag legt SNS in 5 simpele post-its uit welke impact de miljoenennota heeft op hun portemonnee. SNS koppelt deze activaties aan haar ATL concept met als rode draad: het maakt dus écht uit waar je bankiert.

Media- en middelenstrategie

Inzet van online en print titels van ADR Nieuwsmedia, met een miljoenen bereik onder de doelgroep. Relevante content in een nieuwsomgeving waar zij vertrouwen in heeft, dat afstraalt op de boodschap. Daarmee is bewust gekozen voor een aanvullende, doorlopende aanpak op de ATL middelmix. De 3 branded content-flights brengen complexe boodschappen op een begrijpelijke en toegankelijke wijze: online, met focus op video, aangevuld met print. Via spraakmakende PR en Social Media wordt de interactie met de doelgroep opgezocht. De aanpak slaat aan bij de doelgroep en blijkt ook daarbuiten zeer effectief: diverse nieuwsmedia, waaronder het NOS journaal, besteden aandacht aan de boodschap van SNS. Met als resultaat een record aan free publicity. Al met al een bijzondere prestatie van een heel normale bank.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken